ACCIDENT MILITAR

Rússia admet l'existència d'isòtops radioactius després de l'accident del míssil

L'agència estatal meteorològica informa de la presència de gasos contaminats en mostres preses després de l'explosió

zentauroepp49339991 in this image taken from video  explosions are seen at the m190826102131

zentauroepp49339991 in this image taken from video explosions are seen at the m190826102131 / Liza Uskova

1
Es llegeix en minuts
El Periodico

Rosguidromet, l’agència del medi ambient de Rússia ha informat haver trobat isòtops radioactius d’estroncibariilantàen mostres preses poc després de l’accidentque va tenir lloc durant les proves d’un nou i avantguardista míssil en unainstal·lació militaraArkhànguelsk, al nord de Rússia, a mitjan agost. 

Un núvol de gasos radioactius inerts es va formar després de la deflagració i va provocar un breu increment als índexs de radiació registrats a la localitat de Severodvinsk, a unes desenes de quilòmetres d’Arkhànguelsk, segons reculll’agència Interfax aquest dilluns.

Nou i revolucionari projectil

L’explosió es va produir durant les proves d’un nou i revolucionari projectil, denominat 9M730 Burevestnik, capaç de portar caps nuclears i impulsat per un motor nuclear. Cinc persones van perdre la vida i una zona del mar Blanc pròxima va ser tancada durant un mes com a conseqüència de l’accident.

Notícies relacionades

El mateix president Vladímir Putin havia anunciat l’existència de l’arma el març del 2018 durant el discurs sobre l’Estat de la nació. Segons va donar a entendre llavors, el míssil seria capaç d’esquivar escuts antimíssils i realitzar una trajectòria impredictible.