DOS NENS ENTRE ELS MORTS

Almenys quatre morts i més de cent ferits per l'impacte d'un llamp a Polònia

Un dels testimonis explica que no van tenir temps de refugiar-se perquè "la tempesta va venir com del no-res, en una dia en què amb prou feines hi havia núvols al cel"

polonia

polonia

1
Es llegeix en minuts
Efe

Quatre persones, entre els quals dos nens, han mort i més de cent van resultar ferides aquest dijous per l’impacte de llamps durant una tempesta elèctrica a les muntanyes Tatra, al sud de Polònia, fins on s’ha traslladat el primer ministre polonès, Mateusz Morawiecki, per donar el seu recolzament als equips de rescat.

Als quatre morts a Polònia s’afegeix una altra persona morta també per l’impacte d’un llamp en el costat eslovac d’aquesta serralada, que divideix Polònia i Eslovàquia.

"Els serveis de rescat i d’emergències estan fent tot el que està a la seva mà", ha assegurat Morawiecki, que ha agraït sobre el terreny la tasca dels més de dos centenars d’efectius, entre policia, bombers i serveis sanitaris, desplaçats fins alpic Giewont, on la tempesta elèctrica va ser especialment intensa.

Les tasques de recerca i rescat seguiran, ha explicat Morawiecki, per la qual cosa el nombre de víctimes podria augmentar.

Mentrestant, una trentena de ferits han sigut hospitalitzats en centres mèdics de la regió, tot i que no es tem per la vida de cap d’ells.

Un grup de turistes, tocat

Segons ha informat la cadena polonesa TVN24, un ampli grup de turistes ha sigut tocat per un llamp quan es trobaven a aquest pic de la serralada Tatra, on l’impacte ha causat la mort a almenys quatre persones.

Notícies relacionades

Un dels turistes a la zona ha explicat a la cadena que no van tenir temps de refugiar-se perquè "la tempesta va venir com del no-res, en una dia en què amb prou feines hi havia núvols al cel".

"Estàvem passejant quan vam sentir un tro. Algú va dir que devia ser un avió perquè res indicava que hi hagués una tempesta, però va resultar ser una tempesta que, immediatament, es va situar sobre nosaltres", ha dit el turista.

Temes:

Polònia Rescats