rearmament de l'estat persa

L'Iran presenta un nou sistema de defensa aèria de llarg abast

Es tracta d'un sistema mòbil de llançament vertical utilitzat principalment per a la defensa aèria en barcos de guerra que pot detectar i atacar blancs a 65 quilòmetres d'altura

8cfefeec-88d5-46c8-b0a5-0e0f5a32327d-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

 Les autoritats iranianes han presentat aquest dijous un nou sistema de defensa aèria de fabricació local anomenat Bavar 373, que pot utilitzar tres tipus de míssils per arribar a objectius a diferents altituds.

El nou sistema, capaç de detectar 100 blancs de forma simultània, s’ha fet públic durant una cerimònia a Teheran amb motiu del Dia Nacional de la Indústria Defensiva, en què ha estat present la cúpula castrense i el president iranià, Hassan Rouhani.

El viceministre iranià de Defensa, el general Qasem Qureishi, ha explicat que la capacitat d’abast del Bavar 373 és d’uns 300 quilòmetres, superant així la del sistema rus S-300. Es tracta d’un sistema mòbil de llançament vertical utilitzat principalment per a la defensa aèria en barcos de guerra que pot detectar i atacar blancs a 65 quilòmetres d’altura.

Segons el titular de Defensa, Amir Hatamí, la República Islàmica reforça així les seves capacitats militars per defensar-se davant d’“amenaces estrangeres”. Hatamí també ha destacat les fites defensives assolides malgrat les sancions, en al·lusió a l’embargament armamentístic a la República Islàmica que s’ha d’acabar el 2020 i que ha forçat l’Iran a desenvolupar internament aquesta indústria.

Política de dissuasió

La presentació de Bavar 373 coincideix amb un momentd’escalada de la tensió entre l’Iran i els Estats Units, país que va imposar l’any passat sancions a Teheran després que es retirés unilateralment de l’acord nuclear del 2015. Des de maig passat, s’han registrat al golf Pèrsic una sèried’atacs a petroliers i barcos cisterna, dels quals els EUA han responsabilitzat el Govern de Teheran.

Notícies relacionades

Les autoritats iranianes han rebutjat la seva implicació en aquests incidents, però sí que s’han atribuït la demolició d’un dron nord-americà el juny passat i la captura d’un petrolier de bandera britànica al juliol.

L’Iran insisteix que la seva capacitat militar no representa una amenaça per a altres països perquè la seva política es basa simplement en la dissuasió, i assegura que no busca una guerra amb els EUA, però que es defensarà si és atacat