Reduir la violència

Supervivents d'un tiroteig als EUA llancen un pla per al control d'armes

'March for Our Lives' és el nom d'aquest projecte impulsat per activistes i per estudiants de l'escola secundària de Parkland, Florida, on van morir 17 persones el 2018

FILE PHOTO  David Hogg  a student at the Marjory Stoneman Douglas High School  site of a February mass shooting which left 17 people dead in Parkland  Florida  thrusts his fist in the air as he speaks during the  March for Our Lives  event demanding gun control after recent school shootings at a rally in Washington  U S   March 24  2018  REUTERS Aaron P  Bernstein File Photo

FILE PHOTO David Hogg a student at the Marjory Stoneman Douglas High School site of a February mass shooting which left 17 people dead in Parkland Florida thrusts his fist in the air as he speaks during the March for Our Lives event demanding gun control after recent school shootings at a rally in Washington U S March 24 2018 REUTERS Aaron P Bernstein File Photo / Aaron Bernstein (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Activistes del moviment‘March for Our Lives’,encapçalat per estudiants supervivents del tiroteig del 2018 a l’escola de secundària de Parkland (Florida), en què van morir 17 persones, han posat en marxa un pla per al control d’armes i han instat els polítics i candidats presidencials a recolzar-lo. “Necessitem líders a la Casa Blanca, al Congrés i al Tribunal Suprem a qui els importi el futur dels nostres fills i la nostra nació”, assenyala el grup en un document anomenat “Pla de Pau per a uns Estats Units més Segurs”.

La proposta inclou sis punts encaminats a aprovar una legislació per elevar l’estàndard nacional per a la possessió d’armes, la prohibició d’armes d’assalt i altres armaments de guerra i desarmar propietaris que representen un risc.

“A tot arreu on mirem, la violència armada està delmant les nostres famílies i comunitats”, assenyala el pla d’aquests activistes que han sigut protagonistes d’un moviment juvenil que els va portar a marxar massivament a Washington el març del 2018.

També proposen un programa nacional de recompra d’armes per reduir almenys en un 30% els milions d’armes de foc que actualment estan en circulació.

Polítiques públiques

Altres de les propostes consisteix en declarar una “emergència nacional per la violència d’armes, mantenir els ulls sobre la poderosa Associació Nacional del Rifles (NRA) i la pressió que exerceix sobre polítiques públiques, i nomenar un director de Prevenció de Violència d’Armes (GVP, en anglès)”.

“És hora de seguir l’exemple de ‘March for Our Lives’ i una nova generació que presentarà idees audaces per mantenir segures les nostres escoles, concerts, esglésies, temples, botigues i veïnats”, ha dit sobre el pla el congressista Joe Kennedy III en el seu compte de Twitter.

Reducció de la violència

Notícies relacionades

‘March for Our Lives’ cerca també el finançament de programes comunitaris de reducció de la violència urbana, suïcidis, prevenció de violència domèstica i mental, entre d’altres. “Fem una crida a tots els candidats presidencials per a les eleccions del 2020 a recolzar el nostre ‘Pla de Pau per a uns Estats Units més Segurs’”, va detallar ‘March for Our Lives’ en el pla.

“Per afrontar aquesta crisi, hem de pensar en gran. Per enfrontar-nos als poders corruptes, hem de ser estratègics. Per enfrontar-nos a la violència, hem de ser propau”, assenyalen els activistes en la seva proposta. El manifest es fa públic el mateix mes en què els EUA van patir dos nous episodis de tirotejos massius, cosa que comença a ser vista com una “epidèmia nacional”.