Dimiteix el conseller delegat de Cathay Pacific per les protestes a Hong Kong

Dos pilots de la companyia van ser acomiadats per haver participat en les manifestacions antigovernamentals

zentauroepp49458249 hong kong  china   13 03 2019    file    cathay pacific airw190816174850

zentauroepp49458249 hong kong china 13 03 2019 file cathay pacific airw190816174850 / JEROME FAVRE

1
Es llegeix en minuts
Efe

Rupert Hogg, conseller delegat de Cathay Pacific, l’aerolínia de bandera de Hong Kong, ha anunciat avui la seva dimissió, segons ha informat la companyia a través d’un comunicat publicat en la seva pàgina web, dos dies després de conèixer-se l’acomiadament de dos pilots de l’empresa per haver participat en les protestes registrades durant les últimes setmanes a la ciutat autònoma.

"Han sigut setmanes complicades per a l’aerolínia i el més correcte és que Paul [Loo, cap de Vendes i Comercial] i jo assumim la responsabilitat com a líders de l’empresa", ha assegurat Hogg en el text. Per la seva banda, el president de l’empresa, John Slosar, ha lloat la tasca de Hogg, però ha apuntat que "els recents fets han qüestionat el compromís de Cathay Pacific amb la seguretat aèria i han posat la nostra reputació i marca sota pressió". "Per això –ha continuat Slosar– creiem que és hora de col·locar un nou equip gestor que pugui reiniciar la confiança i liderar-la cap a noves metes. Cathay Pacific està totalment compromesa amb el principi d’'Un país, dos sistemes’".

Procés judicial

Sota la fórmula "Un país, dos sistemes", Pequín es va comprometre a mantenir l’autonomia de Hong Kong i a respectar una sèrie de llibertats de les quals no gaudeixen els ciutadans de la Xina continental fins al 2047, després d’haver recuperat la sobirania del territori de mans britàniques el 1997. L’aerolínia va confirmar dimecres passat que els dos pilots van ser acomiadats i va especificar que un d’ells està sent processat judicialment i que l’altre "va abusar de la informació de la companyia" en un vol del dia 12.

Notícies relacionades

Segons la premsa estatal xinesa, un missatge anònim divulgat en xarxes socials animava els manifestants a continuar ocupant l’aeroport de Hong Kong –on centenars de vols van ser cancel·lats dilluns i dimarts– juntament amb una foto de la cabina de l’avió que pilotava un dels dos pilots.

L’altre pilot acomiadat està en llibertat sota fiança i haurà de comparèixer al setembre davant la justícia, que l’acusa d’un delicte de "revolta" –penat amb fins a 10 anys de presó a Hong Kong– per la seva participació en les manifestacions.

Temes:

Xina Hong Kong