10 ferits lleus

Espectacular aterratge d'emergència d'un Airbus en un blatdemorar a prop de Moscou

L'avió ha xocat contra una bandada d'ocells a l'enlairar-se de l'aeroport de Jukovski i com a conseqüència s'ha apagat una de les turbines

zentauroepp49447887 in this video grab provided by the ru rtr russian television190815132418

zentauroepp49447887 in this video grab provided by the ru rtr russian television190815132418

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un Airbus 321 amb 233 persones a bord ha aterrat d’emergència en un camp de blat de moro als afores de Moscousense que es registressin víctimes mortals, segons informa l’Agència Federal de Rússia per al Transport Aeri (Rosaviatsia).

Segons el Ministeri de Rússia per a Situacions d’Emergència, 10 persones, d’elles tres nens, van resultar ferides, cap de gravetat, en l’accident.

L’aparell, pertanyent a la companyia russa Uralskie Avialinii, ha xocat amb una bandada d’ocells tot just enlairar-se de l’aeroport de Jukovski, als afores de Moscou, amb destí a Simferòpol (Crimea), va declarar un portaveu de Rosaviatsia citat per l’agència Interfax.

Segons les primeres informacions, a conseqüència de la col·lisió amb les aus es va apagar una de les dues turbines de l’avió i l’altra va reduir considerablement la seva potència.

L’Airbus va aterrar al blatdemorar de panxa i amb els motors apagats.

Bona actuació dels pilots

"Els pilots van actuar correctament, d’acord amb les instruccions [per a aquests casos], tal com els van preparar. Abans de l’aterratge d’emergència van apagar els motors", va declarar a Interfax el director general d’Uralskie Avialinii, Serguei Skuratov.

Va afegir que els xocs d’avions amb bandades d’ocells "són molt rars, potser un en 50 anys".

Notícies relacionades

"Voldria manifestar el meu especial agraïment a les hostesses, a les nostres noies. Van organitzar molt bé l’evacuació", va dir Skuratov.

En aquest vídeo es pot observar com s’ha evacuat l’avió després de l’aterratge:

Temes:

Moscou