Cancel·lació de vols

L'aeroport de Hong Kong suspèn de nou els vols per les protestes

Les autoritats aeroportuàries van assenyalar els manifestants com els culpables del tancament de la terminal, que és una de les més freqüentades del món

zentauroepp49428197 barricada190813111124

zentauroepp49428197 barricada190813111124 / ISSEI KATO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aeroport de Hong Kong ha cancel·lat de nou els vols per les protestes després d’haver reobert l’activitat a les sis del matí, quan ha retornat pràcticament a la normalitat, malgrat que molts vols continuaven afectats per les cancel·lacions dels últims dies. 

"Els serveis de facturació han sigut suspesos", ha anunciat l’autoritat de l’aeroport, citant interrupcions causades per protestes antigovernamentals que han sigut ja qualificades de "brots de terrorisme" pel Govern de la Xina, que afronta una de les crisis més greus de les últimes dècades.

"Les operacions de la terminal a l’Aeroport Internacional de Hong Kong s’han vist seriosament interrompudes com a resultat de l’assemblea pública a l’aeroport avui", ha dit el portaveu, que ha afegit que el servei de facturació per als vols que surten s’ha suspès des de les 16.30, hora local.

Centenars de manifestants han tornat aquest dimarts al’Aeroport Internacional de Hong Kong i han ocupat la zona de sortides, paralitzant finalment l’activitat al’aeròdrom,  que ja dilluns es va veure obligat a cancel·lar tots els vols per la incapacitat per realitzar les operacions de facturació i control. "L’Aeroport Internacional de Hong Kong implementarà la reprogramació de vols i amb vols que es veuran afectats", indica l’avís.

L’aerolínia Cathay Pacific ha cancel·lat aquest dimarts més de 300 vols cap a i des de l’aeroport. La companyia ha indicat que només operaria un nombre limitat de vols. Emirates Airline i Virgin Australia també tenien vols programats a Hong Kong per a aquest dimarts.

Manifestació disruptiva

Notícies relacionades

Amb la d’aquest dimarts ja són cinc les jornades consecutives de protestes a l’aeroport. "Estem intentant aturar els vols i, com ahir, vam bloquejar tota la zona de sortida perquè qui vulgui anar-se’n de Hong Kong no pugui fer-ho", ha explicat un dels manifestants, Joshua Wong, en declaracions a l’agència DPA.

L’aeròdrom s’ha convertit d’aquesta forma en el principal epicentre d’unes protestes que van començar a començaments de juny per reclamar la paralització d’una llei que autoritzaval’extradició de sospitosos a la Xina continental. La rebel·lió, sense precedents en dècades, s’ha endurit amb crítiques al Govern de Carrie Lam, a la qual han reclamat reformes més àmplies.