CRISI POLÍTICA

Guaidó denuncia que Maduro pretén "dissoldre el Parlament"

El cap del Legislatiu acusa el Govern veneçolà de voler convocar eleccions de manera irregular i de perseguir diputats

f744903f-875b-4e04-bc53-5d5527ffbe0a-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de l’Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, reconegut com a president interí per més de 50 països, ha denunciat que el governant Nicolás Maduro pretén "dissoldre" el Parlament, de majoria opositora.

"Pretenen dissoldre el Parlament, convocar il·legalment eleccions parlamentàries o fins i tot també perseguir massivament diputats", ha dit el líder opositor en un missatge que ell mateix ha transmès a través de les xarxes socials. Guaidó ha assegurat quel’Assemblea Nacional Constituent (ANC), integrada només per diputats oficialistes i no reconeguda per nombrosos governs, ha convocat, "de manera gairebé irregular", una sessió per aprovar aquesta mesura que ha qualificat com la "nova bogeria de la dictadura" chavista.

El líder de l’oposició veneçolana ha asseverat que davant d’aquests suposats plans s’ha posat en contacte amb altres governs de l’Amèrica Llatina i amb els seus "aliats internacionals", entre els quals ha citat els Estats Units, i prepararà "una ofensiva política".

Pressió i persecució

A més, Guaidó ha avançat que qualsevol intent de "persecució" contra els dirigents de l’oposició no aturarà la ruta de pressió que ell mateix va plantejar el gener passat, quan es va autoproclamar president interí, i que inclou la sortida de Maduro del poder, instaurar un govern de transició i cridar a "eleccions lliures".

Notícies relacionades

El líder parlamentari ha rebutjat "la narrativa" de l’anomenada revolució bolivariana segons la qual el bloqueig de béns estatals veneçolans en sòl nord-americà decretat la setmana passada pel president Donald Trump és la causa de la severa crisi econòmica que viu el país caribeny des de fa anys.  

"Això és una sanció a Maduro per corrupte", ha remarcat Guaidó. No obstant, Maduro ha advertit aquesta setmana que es castigarà amb severitat els "traïdors" que han recolzat el bloqueig. Aquesta advertència va ser secundada pelTribunal Suprem de Justícia (TSJ), pròxim al chavisme, que ha assegurat que castigarà amb severitat les persones que manifestin qualsevol recolzament a la sanció nord-americana.  Maduro ha afegit que la Justícia li arribarà a Guaidó, al qual ha qualificat com un "cuc menyspreable" i un "traïdor a la pàtria".