PAÍS EN ALERTA

Almenys 22 morts i 10 desapareguts a la Xina pel tifó 'Lekima'

Les víctimes s'han registrat a la província de Zhejiang, on la tempesta ha tocat terra aquesta matinada

afp 1jf4zp

afp 1jf4zp / - (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys 22 persones han mort i 10 més es troben desaparegudes a causa dels efectes de l’arribada del tifó ‘Lekima’ a la Xina, segons ha informat aquest dissabte la televisió estatal. Segons la cadena CGTN, que cita les autoritats locals, aquestes víctimes s’han registrat a la província de Zhejiang, on la tempesta ha tocat terra aquesta matinada.

Les morts a la Xina se sumen a la d’un home de 64 anys a Taiwan, que va caure d’un arbre mentre provava de podar les branques com a precaució pel tifó.

L’agència oficial Xinhua ha informat que més d’un milió de persones han sigut evacuades abans de l’arribada del ‘Lekima’. La província de Zhejiang va evacuar més de 700.000 persones, de les quals 110.000 van ser allotjades en refugis, mentre que a la ciutat de Xangai 253.000 més han sigut desplaçades a altres llocs segurs.

Amb vents de fins a 187 quilòmetres per hora, aquest tifó –el més potent des del 2014– ha obligat a cancel·lar centenars de ferris i 288 vols, així com a tallar trams d’algunes línies ferroviàries.

Rebaixat el nivell d’alerta

El tifó, el novè de l’any que arriba a la Xina, ha tocat terra a prop de la ciutat de Wenling, i s’espera que també causi fortes tempestes a les províncies d’Anhui, Fujian i Jiangsu. Malgrat que continuarà dirigint-se cap al nord a una velocitat d’uns 15 quilòmetres per hora, les autoritats meteorològiques de la Xina van assegurar que el tifó anirà debilitant-se gradualment.

Notícies relacionades

L’organisme, que ahir havia emès una alerta roja –la més greu de les quatre del sistema nacional d’emergències–, l’ha rebaixat ara al segon nivell, la taronja. Això es deu al fet que el ‘Lekima’ va passar de supertifó a tifó a les 05.00 hora local d’aquest dissabte (22.00 hores de divendres a Espanya), amb vents de fins a 144 quilòmetres per hora.

La premsa local també destaca que malgrat que la zona pateix habitualment fortes tempestes, el complex de Disneyland de Xangai ha tancat aquest dissabte per primera vegada des de la seva obertura, el 2016, per raons meteorològiques. 

Temes:

Huracans Xina