TENSIÓ

L'Exèrcit israelià abat quatre palestins armats a la tanca de Gaza

Segons els militars, es tractava de "terroristes" equipats amb fusells i granades

zentauroepp49382178 a masked palestinian protester hurls stones at israeli troop190810123423

zentauroepp49382178 a masked palestinian protester hurls stones at israeli troop190810123423 / JAAFAR ASHTIYEH

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Exèrcit israelià va abatre aquest dissabte quatre milicians palestins armats de Hamàs quan es van acostar a la tanca divisòria entre Gaza Israel i un d’ells la va creuar, van informar fonts militars israelianes.

Els soldats apostats davant la tanca de separació han identificat aquest matí diversos terroristes que s’acostaven a la infraestructura i que "estaven equipats amb fusells d’assalt Ak-47, llançagranades RPG i granades de mà", va concretar una nota castrense.

Les tropes, va agregar, "van obrir foc quan un dels terroristes va creuar la tanca, neutralitzant-los". Durant l’incident es va llançar una granada de mà contra l’Exèrcit que no va causar ferits entre els seus efectius.

Segons van constatar a EFE fonts de seguretat de la franja, els quatre morts, identificats com Abdullah al-Hamayda, Abdullah al-Ghamri, Abdullah al-Masri i Ahmad al-Odeini, tenien poc més de 20 anys i eren milicians rasos de les Brigades Izz al-Din al-Qassam el braç armat del moviment islamista Hamas.

Fins ara, ni aquest grup ni la seva ala militar han reivindicat l’autoria dels fets i tampoc han emès cap comunicat oficial sobre això.

Segons les mateixes fonts palestines, l’Exèrcit israelià va accedir al lloc de l’incident després d’abatre els milicians amb un vehicle blindat, es va emportar els seus cossos i va requisar tot l’armament que tenien.

Precedent

Fa 10 dies, en un altre incident similar, tres soldats israelians van resultar ferits per trets d’un milicià palestí de Hamàs que va creuar la tanca de separació i va entrar en territori israelià, davant la qual cosa els soldats van respondre disparant contra l’atacant, que va resultar mort.

Notícies relacionades

La inestabilitat entre Gaza i Israel és alta des que van començar les protestes de la gran marxa del retorn el març de 2018, amb centenars o milers de palestins que es manifesten setmanalment davant el reixat de separació per demanar el retorn dels refugiats i el final del bloqueig israelià sobre l’enclavament des del 2007, imposat quan Hamas va aconseguir el seu control per la força.

Des d’aleshores, s’han registrat nombrosos incidents a la zona. Molts palestins han intentat infiltrar-se a Israel, hi ha hagut sabotatges a la tanca, i manifestacions multitudinàries i en ocasions violentes en la divisòria, i almenys 307 palestins han mort per trets de l’Exèrcit israelià en les protestes i en incidents a la frontera.