ZONA EN TENSIÓ

Més de 400 polítics detinguts al Caixmir

El Pakistan talla l'única via de ferrocarril que l'uneix amb l'Índia

zentauroepp49370705 kashmiri women walk at a deserted lal chowk square  a freque190808185131

zentauroepp49370705 kashmiri women walk at a deserted lal chowk square a freque190808185131 / Sheikh Saaliq

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 400 polítics, activistes i líders separatistes han sigut detinguts alCaixmir  indi per contenir les protestes després de la decisió de Nova Delhi d’abolir l’autonomia de la regió, mentre prossegueix l’imposat tall absolut de les comunicacions a gairebé tot el territori, segons van informar funcionaris de seguretat al diari 'Indian Express'.

Els arrestos es van practicar mentre s’imposava a la regió una sèrie de mesures de seguretat prèvies a l’anunci, dilluns, que el Govern presentava al Parlament una llei que decidia el final de l’autonomia de l’estat dividint-lo en dos territoris sota control federal.

La mesura va ser aprovada a les dues cambres del Parlament en menys de 48 hores sense que se sabessin detalls de la reacció del poble caixmir a causa de la suspensió d’internet, el servei telefònic, les prohibicions de reunió i el desallotjament dels visitants i turistes.

Un "infern"

Alguns canals de televisió aconsegueixen esquivar l’aïllament informatiu amb retransmissions via satèl·lit, com NDTV, i les imatges que emeten mostren carrers deserts de civils, amb desenes de militars cada pocs metres entre barricades, o en les que es veu el caos als hospitals amb ciutadans que qualifiquen la situació d’"infern".

Edificis oficials i hotels han sigut utilitzats per les forces de seguretat per retenir els líders polítics, en un intent per prevenir els discursos d’instigació a la protesta i l’agitació civil, segons ‘Indian Express’.

Notícies relacionades

Per la seva part, el Govern pakistanès va suspendre aquest dijous la circulació de trens per l’única via que uneix el país amb l’Índia i va acusar l’Estat veí de mantenir un comportament "irresponsable" amb el Caixmir.

Mentrestant, en el seu primer discurs a la nació després de derogar l’estatus especial a la regió, el primer ministre indi, Narendra Modi, va prometre un nou Caixmir indi, sotmès a les lleis que regeixen a la resta del país. "Estic segur que la gent de Jammu i el Caixmir superarà el separatisme", va afegir.

Temes:

Pakistan Índia