Crisi al país caribeny

Maduro convoca una jornada mundial de protesta per a aquest dissabte pel bloqueig dels EUA

El líder chavista va estendre aquesta crida a totes les institucions públiques del país caribeny

Supporters of Venezuela s President Nicolas Maduro take part in a demonstration to commemorate the Bicentennial of the Boyaca Battle at the National Pantheon in Caracas  Venezuela August 7  2019  REUTERS Fausto Torrealba NO RESALES  NO ARCHIVE

Supporters of Venezuela s President Nicolas Maduro take part in a demonstration to commemorate the Bicentennial of the Boyaca Battle at the National Pantheon in Caracas Venezuela August 7 2019 REUTERS Fausto Torrealba NO RESALES NO ARCHIVE / STRINGER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Nicolás Maduro va cridar a realitzar dissabte una jornada mundial de protesta en contra del bloqueig total de béns estatals veneçolans als Estats Units decretat per l’Administració de Donald Trump.

“M’afegeixo a la convocatòria i la faig meva, una gran jornada mundial de protesta contra el bloqueig de Donald Trump el pròxim dissabte 10 d’agost”, va dir el mandatari a Caracas durant un acte commemoratiu dels 200 anys de la batalla que va segellar la independència de Colòmbia.

Maduro va fer una crida a manifestar-se a totes les ciutats de Veneçuela i del món, fins i tot a expressar el rebuig del bloqueig a través de les xarxes socials.

“Els pobles del món protesten contra Donald Trump, no més Trump [...] Ja n’hi ha prou de bloqueig i d’agressió a Veneçuela, treu les teves mans de Veneçuela, Donald Trump”, va afirmar.

El líder chavista va estendre aquesta crida a “mil formes de protesta als carrers” a totes les institucions públiques del país caribeny, inclosa la Força Armada Nacional Bolivariana (FANB).

A més, va considerar la sanció nord-americana com una insensatesa i un “despropòsit total” que, va argumentar, evidencia els “nivells d’odi i intolerància del supremacisme imperialista”.

Al seu parer, l’Administració Trump “pretén amenaçar, agredir i perjudicar Veneçuela” però, va advertir, l’anomenada revolució bolivariana, en el poder des de 1999, s’ha “preparat per a aquesta batalla”.

“Tinguin la seguretat [...] aquesta batalla també la guanyarem. Veneçuela en sortirà airosa”, va dir al reiterar la seva crida a la “unió nacional” amb empresaris, treballadors i estudiants.

Notícies relacionades

Dilluns passat,Trump va imposar un bloqueig total als béns estatals del Govern de Veneçuela en territori nord-americà, en un nou pas en l’intent de deposar Maduro com a mandatari a qui qualifica de “dictador”.

La mesura ha sigut qualificada per l’Executiu de Maduro com “una nova i greu agressió” de “terrorisme econòmic” i ha dit que afectaran la compra d’aliments i medicines per al país, tot i que els EUA han assegurat el contrari.