Cas polèmic

El Marroc ordena l'expulsió d'una advocada espanyola del Sàhara Occidental

El govern marroquí va impedir l'entrada de Cristina Martínez amb l'argument que no disposava d'una acreditació per assistir com a observadora a un judici d'un grup d'activistes

policia-marruecos

policia-marruecos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats marroquines van expulsar d’Al-Aaiun, al Sàhara Occidental,l’advocada espanyola Cristina Martínez, que venia com a observadora per assistir al judici que tindrà lloc aquest dijous contra vuit activistes sahrauís.

Segons va informar a Efe per telèfon la lletrada, les autoritats alport d’Al-Aaiun no li van permetre entrar a la ciutat després de la seva arribada en un vol que procedia de la ciutat de Casablanca, al centre del Marroc.

Martínez, que va haver d’agafar un vol de tornada cap a Casablanca, va explicar que les autoritats li van prohibir l’entrada amb l’argument que no disposava d’una acreditació, al mateix temps que va assenyalar que li van rebutjar l’acreditació del’Observatori d’Advocats Sahrauís que va presentar. L’advocada espanyola va qualificar de "vergonyosa" la seva expulsió, i va afegir que és la primera vegada que se li impedeix entrar al territori sahrauí.

El judici

El Tribunal d’Apel·lació d’Al-Aaiun reprèn demà eljudici contra vuit sahrauís acusats per la seva suposada implicació en els disturbis que van esclatar el passat 19 de juliol a la ciutat d’Al-Aaiun després de les celebracions per la victòria d’Algèria a la Copa de l’Àfrica.

Notícies relacionades

Durant els disturbisuna estudiant sahrauí va morir després de ser atropellada de forma accidental per vehicles antiavalots. Els processats estan acusats de sabotejar vehicles i col·locar obstacles en la via pública a fi de pertorbar el trànsit. El judici va ser posposat dimecres passat per permetre als advocats preparar la seva defensa.

L’expulsió té lloc després d’una altra el passat 23 de juny, quan les autoritats marroquines van expulsar tres advocats espanyols del territori del Sàhara Occidental que van viatjar llavors per assistir al judici de la periodista sahrauí Nezha Khalidi, que va ser condemnada a pagar una multa de 400 euros per exercir la professió de periodisme sense obtenir una prèvia acreditació.

Temes:

Marroc