Tragèdia a Frankfurt

L'home que va tirar un nen al tren a Alemanya era buscat a Suïssa per violència

Abans de cometre el crim, aleatori, l'assassí va atacar i va tancar la seva dona i els seus tres fills a la seva vivenda

zentauroepp489150 vias de tren en frankfurt190731085636

zentauroepp489150 vias de tren en frankfurt190731085636 / MICHAEL PROBST

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia alemanya va informar aquest dimarts que el detingut a Frankfurt per matar un nen de 8 anys al llançar-lo a les vies d’un trennen de 8 anys al llançar-lo a les vies estava sent buscat des de la setmana passada a Suïssa, país on resideix, després d’amenaçar la seva família i una veïna.

El president de la Policia Federal, Dieter Romann, va explicar en una roda de premsa que les forces de seguretat de Suïssa buscaven des de dijous passat l’home, de 40 anys i nascut a Eritrea, que va arribar a Suïssa el 2006 i estava asilat des del 2008.

Segons fonts policials suïsses, que van comparèixer també aquest dimarts davant dels mitjans a Zuric, dijous passat el sospitós, Ahabte A., va atacar i va tancar la seva dona i els seus tres fills –d’1, 3 i 4 anys–, i després va amenaçar i gairebé va escanyar una veïna, a la casa de la qual es va atrinxerar per fugir a continuació.

Bruno Keller, subcomandant de la policia del cantó de Zuric, va assegurar que no hi ha cap evidència de radicalització del sospitós, però sí constància que aquest any va estar en tractament psicològic.

Durant anys havia sigut considerat un asilat "modèlic", i fins i tot aparegut en alguna publicació com un exemple d’integració.

L’episodi violent familiar va tenir lloc el 25 de juliol i va ser ahir quan va tirar a les vies una mare, de 40 anys, i el seu fill, de vuit, just quan entrava a l’estació de Frankfurt un tren d’alta velocitat

Retingut per ciutadans

La dona va aconseguir escapolir-se però el menor va caure a la via, va ser arrossegat i va morir poc després per la gravetat de les ferides sofertes.

Va intentar a continuació tirar a les vies una altra dona, de 78 anys, i després va provar de fugir, però diverses persones van sortir darrere d’ell, entre ells un policia no uniformat, que el van retenir fins que van arribar les forces de seguretat.

El president de la Policia Federal, com el ministre de l’Interior, Horst Seehofer, van assegurar que de moment desconeixen els motius del presumpte agressor, que fins ara no ha testificat.

Seehofer va assegurar que després d’uns fets com aquests no pot tornar al dia a dia i va demanar "extreure conseqüències". S’han d’estudiar opcions que millorin "sensiblement" la "seguretat real" i "la sensació de seguretat", va afirmar el ministre, sense descartar a priori les mesures costoses.

El titular d’Interior va parlar de barreres físiques, però també d’augmentar la presència policial i el nombre de càmeres de seguretat en llocs públics.

Notícies relacionades

La "seguretat absoluta" no és possible, va afegir, però el govern té la "responsabilitat moral" de fer l’"humanament possible".

La Fiscalia de Frankfurt va anunciar aquest matí que se l’investiga per un assassinat i dos intents d’assassinat i que compten que el jutge decideixi aquest dimarts que el sospitós es quedi en presó preventiva. 

Temes:

Alemanya