COMMOCIÓ A ROMANIA

Dimiteix el ministre de l'Interior romanès per negligències en el crim d'una nena

Una noia de 15 anys va trucar per demanar auxili i la policia hi va acudir quan ja estava morta, 19 hores després

zentauroepp49229623 nia nicolae moga190730123042

zentauroepp49229623 nia nicolae moga190730123042 / Andreea Alexandru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de l’Interior de Romania, Nicolae Moga, ha presentat la dimissió després de les dures crítiques rebudes per la falta de resposta policial a les trucades d’auxili d’unamenor segrestada assassinada la setmana passada.

"He pres aquesta decisió per salvar part del prestigi d’aquesta institució, que s’ha vist molt afectada després de les activitats deficitàries d’alguns dels seus empleats", va dir Moga en roda de premsa a Bucarest.

El ministre es referia a l’actuació de la policia després que Alexandra Macesanu, de 15 anys, truqués dijous passat en diverses ocasions al número d’emergències demanant auxili i explicant que havia sigut segrestada i violada, i estava sent retinguda en una casa de la ciutat de Caracal, al sud del país. Les forces de l’ordre van trigar 19 hores a localitzar el lloc des d’on es va fer la trucada.

Confessió

Quan van arribar a la vivenda van detenir un home que va confessar haver assassinatMacesanu i ser el responsable de la mort de Luiza Melencu, una noia de 18 anys desapareguda a l’abril.

A la vivenda de l’acusat, que respon al nom de Gheorghe Dinca i té 65 anys, es van trobar restes humanes i objectes personals de Macesanu.

Les crítiques davant de la tardança a localitzar la casa on va ser assassinada la menor van precipitar ahir la dimissió del director del Servei de Telecomunicacions Especials (STS), responsable del número d’emergències al qual va trucar Macesanu demanant ajuda.

Notícies relacionades

Des de la detenció de Dinca divendres passat, milers de romanesos s’han manifestat contra el Govern, que responsabilitzen de corrupció i falta d’eficàcia, entre altres coses per mitjans escassos i una capacitació limitada.

El president del país, el conservador Klaus Iohannis, s’ha sumat a aquestes veus i ha suggerit que el Govern socialdemòcrata podria ser "l’autor moral de la tragèdia". 

Temes:

Rumania