EL FUTUR DE LA UE

Boris Johnson diu que el 'brexit' serà el 31 d'octubre "passi el que passi"

El dirigent afirma que la frontera entre Irlanda del Nord i la República d'Irlanda no és negociable en una conversa amb el seu homòleg irlandès

Des que va ser investit primer ministre la setmana passada, la lliura estrelina ha tingut una caiguda de 3,6 cèntims

zentauroepp49261951 correction   britain s prime minister boris johnson  c  visi190730141931

zentauroepp49261951 correction britain s prime minister boris johnson c visi190730141931 / JEFF J MITCHELL

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha comunicat al seu homòleg irlandès, Leo Varadkar, que la Gran Bretanya deixarà la Unió Europea "passi el que passi" el 31 d’octubre, mentre ha subratllat que la qüestió sobre la frontera entre Irlanda del Nord i la República d’Irlanda ha de ser eliminada de qualsevol acord de brexit. És a dir, que no hi hauria d’haver nous controls físics o infraestructura a l’esmentada frontera. 

Johnson ha fet aquestes declaracions amb la lliura en caiguda lliure des de dilluns, davant de la perspectiva d’un 'brexit' sense acord amb la UE. La lliura ha caigut aquest dilluns per sota dels 1,2 dòlars, el nivell més baix des del març del 2017. 

Notícies relacionades

"El primer ministre [britànic] ha deixat clar que el Regne Unit deixarà la UE el 31 d’octubre, passi el que passi", ha dit l’oficina de Johnson en un comunicat en relació amb la trucada que han mantingut tots dos.

"El primer ministre [britànic] ha exposat que el Govern abordarà qualsevol negociació que tingui lloc amb determinació i energia i amb un esperit d’amistat, i que la seva clara preferència és abandonar la UE amb un acord, però ha de ser un que elimini el recolzament sobre la qüestió sobre la frontera entre Irlanda del Nord i la República d’Irlanda".