PAKISTAN ACCIDENT

Almenys 17 morts en un accident d'avioneta de l'Exèrcit al Pakistan

Una "missió d'entrenament" horroritza la ciutat de Rawalpindi

zentauroepp49267054 women and children sit nearby a damaged building with smokes190730101407

zentauroepp49267054 women and children sit nearby a damaged building with smokes190730101407 / SAIYNA BASHIR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 17 persones han mort, dels quals12 civils i 5 membres de la tripulació, i 12 han resultat ferides aquest dimarts quan una avioneta d’entrenament del’Exèrcit del Pakistan s’ha estavellat en una zona de vivendes a prop de la ciutat de Rawalpindi, veïnad’Islamabad.

Un portaveu de la Policia de l’aeroport d’Islamabad, Nazir Hussain, ha explicat que l’accident va passar de matinada al poble de Mora Kalu, limítrof a Rawalpindi i que“moltes cases s’han vist afectades”. L’avió s’ha estavellat en una zona de vivendes quan feia una “missió d’entrenament de rutina”, segons ha informat l’oficina de comunicació militar (ISPR) en un comunicat.

L’àrea ha sigut ràpidament acordonada per la policia, mentre que dotzenesd’ambulàncies  han acudit al lloc dels fets. L’Exèrcit ha informat que equips de rescat civil i militar es troben al lloc del sinistre, on han apagat el foc provocat per l’accident.

Foc intens

Segons Mohammad Sadiq, un home de 50 anys que viu a la zona, l’accident ha passat cap a les 02.00  (dilluns 21.00 GMT). “Estava dormint quan m’ha despertat el so d’una gran explosió, he sortit de casa meva i he vist unes flames molt grans. Hem anat cap allà, i la gent cridava", han explicat els testimonis.

"Hem intentat ajudar-los, però les flames eren massa altes i el foc massa intens, i no hi hem pogut fer res". "Entre els morts, hi ha set membres de la mateixa família i la majoria han resultat cremats", afegeix Sadiq.

"Estava despert quan l’avió ha passat sobre la meva habitació i ja estava en flames en l’aire. El soroll era aterridor", ha dit un altre vilatà, Ghulam Khan.

El primer ministre pakistanèsImran Khan, ha expressat el seu "dolor" per la tragèdia i ha dit que està pregant per la curació dels ferits, segons el compte de Twitter del govern.

Història tràgica de l’aviació

L’últim gran accident aeri al Pakistan va ser el desembre del 2016, quan un avió de l’aerolínia nacional PIA es va estavellar al nord muntanyós del país i va matar 47 persones.

Notícies relacionades

El 2015, van morir els ambaixadors de les Filipines i Noruega i les dones de diplomàtics de Malàisia Indonèsia en el sinistre d’un helicòpter militar.

L’accident més mortal en els últims anys al Pakistan es remunta al 2010. Un Airbus 321 de l’Airblue privat, que viatjava de Karachi a Islamabad, es va estavellar als turons poc abans d’aterrar a la capital, i hi van morir 152 persones a bord

Temes:

Pakistan