Atac armat

Un noi de 19 anys mata tres persones en un festival gastronòmic a Califòrnia

L'agressor, que ha mort en l'atac, ha causat 15 ferits en el tiroteig

e3da4d81-09f2-43d5-b754-9715d42ecddf-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quatre persones han mort aquest diumenge, inclòs l’autor delstrets, un noi de 19 anys identificat com a Santino William Legan, i 15 més han resultat ferides en un tiroteig durant un festival de menjar a l’aire lliure a Gilroy, al nord de Califòrnia (EUA), a uns 130 quilòmetres de San Francisco.

L’atac es va produir a les 17.41 hora local (01.41 hores de la matinada de dilluns a Espanya), quan el noi va obrir foc amb un rifle contra alguns dels assistents al Festival de l’All (Gilroy Garlic Festival), que se celebra aquests dies a la localitat, ha explicat el cap de la Policia, Scott Smithee, en una roda de premsa.

Segons Smithee, els agents van respondre "en menys d’un minut" i van aconseguir reduir el principal sospitós, tot i que diversos testimonis han indicat a la Policia que una segona persona podria haver-se vist implicada en el succés, una hipòtesi que les autoritats mantenen oberta.

De moment, amb prou feines es té informació d’aquesta segona persona i el cap de la Policia no ha pogut confirmar si efectivament va existir i, de ser així, quin va ser exactament el seu paper, si estava o no armada ni quin seria el seu parador actual.

Trets indiscriminats

Notícies relacionades

Smithee també va indicar que el principal agressor va aconseguir accedir al recinte de la fira –per entrar-hi s’ha de passar per un detector de metalls– tallant una tanca protectora i que, segons les dades de què disposa de moment, va disparar de manera indiscriminada.

Gilroy és una localitat majoritàriament rural d’uns 50.000 habitants situada a uns 130 quilòmetres al sud de San Francisco. Autoproclamada "la capital de l’all del món", és la principal productora d’aquesta planta als EUA i celebra cada estiu un festival dedicat a l’all, en el qual els assistents poden disfrutar de tota mena de plats elaborats amb aquest condiment.