AQUESTA MATINADA

Dos morts i diversos ferits, entre ells esportistes del mundial de natació, en l'ensorrament d'un bar a Corea del Sud

L'estructura d'un club nocturn de Gwangju ha col·lapsat, possiblement per un excés de pes, quan hi havia un centenar de persones

La federació nord-americana de waterpolo ha informat que els ferits del seu país estaven celebrant la victòria contra Espanya

South Korean firefighters and officials examine the collapsed structure of a nightclub where several athletes competing at the World Aquatics Championships were dancing, in Gwangju, South Korea, July 27, 2019.  Yonhap via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. SOUTH KOREA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA. NO RESALES. NO ARCHIVE.

South Korean firefighters and officials examine the collapsed structure of a nightclub where several athletes competing at the World Aquatics Championships were dancing, in Gwangju, South Korea, July 27, 2019. Yonhap via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. SOUTH KOREA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA. NO RESALES. NO ARCHIVE. / HANDOUT (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys dos sud-coreans han mort aquesta matinada i dotzenes de persones més van resultar ferides, algunes d’elles esportistes que participen en el mundial de natació de Gwangju, al col·lapsar una estructura dins d’un club nocturn d’aquesta ciutat, segons fonts oficials.

La majoria dels ferits tenen lesions molt lleus, tot i que uns 17 van patir ferides de més consideració, però no greus, segons van informar fonts dels bombers a l’agència local de notícies Yonhap.

Gwangju, a 330 quilòmetres al sud de Seül, és seu del mundial de natació que va començar el 12 de juliol i que es tancarà aquest diumenge.

Sobre l’estructura que va col·lapsar, situada a 2,5 metres sobre el pis principal, hi havia un centenar de persones. Les primeres indagacions indiquen que va poder cedir per un excés de pes. Al club nocturn hi havia unes 370 persones quan es va registrar l’accident.

Nou esportistes ferits

Nou dels ferits, que han patit lesions no greus, són esportistes estrangers: quatre nord-americans, dos neozelandesos, un holandès, un italià i un brasiler.

Entre ells hi havia sis dones i a excepció del brasiler la resta eren jugadors de waterpolo, segons les mateixes fonts.

La federació nord-americana de waterpolo va confirmar que alguns dels seus esportistes, sense precisar res més, van resultar ferits quan celebraven la victòria de la selecció femenina a la final contra Espanya,la victòria de la selecció femenina contra Espanya, disputada divendres.

“És una tragèdia horrible”, va afirmar en un comunicat el directiu de la federació, Christopher Ramsey. “Tots els atletes d’USA Water Polo estan sans i estalvis i han sigut localitzats”, va agregar.

El comitè organitzador va confirmar que set dels nou esportistes ferits van rebre atenció mèdica per lesions menors, i només un d’ells ha de tornar aquest dissabte al centre mèdic perquè li donin alguns punts.

Entre els lesionats també es troben dos uzbeks, però no eren esportistes que participaven en el mundial de Gwangju.

Notícies relacionades

La majoria dels ferits van patir petits talls o contusions lleus.

Pel que sembla, el club nocturn havia sigut reformat recentment, però les obres no comptaven amb autorització oficial. 

Temes:

Corea del Sud