POLS DE PYONGYANG

Corea del Nord ensenya múscul militar al provar una "nova arma teledirigida"

El règim exhibeix múscul militar com a respostes a les imminents maniobres conjuntes dels EUA i Corea del Sud

EPA2769   COREA DEL NORTE   10 05 2019 - Fotografia cedida por la Agencia de Noticias Central de Corea del Norte  KCNA  que muestra al lider de la Republica Popular Democratica de Corea  Kim Jong Un mientras observa un simulacro de ataque de unidades militares ayer jueves  en un lugar no revelado  Corea del Norte   EFE  KCNA SOLO USO EDITORIAL

EPA2769 COREA DEL NORTE 10 05 2019 - Fotografia cedida por la Agencia de Noticias Central de Corea del Norte KCNA que muestra al lider de la Republica Popular Democratica de Corea Kim Jong Un mientras observa un simulacro de ataque de unidades militares ayer jueves en un lugar no revelado Corea del Norte EFE KCNA SOLO USO EDITORIAL / KCNA (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Corea del Nord ha confirmat que, amb el llançament de dos míssils de curt abast, vol posar a prova una "nova arma tàctica teledirigida” des de la costa oriental del país i supervisada personalment pel líder nord-coreà, Kim Jong-un. El llançament ha sigut descrit com "una demostració de força" en resposta a les maniobres militars conjuntes de Corea del Sud i els Estats Units programades per a l’agost.

Segons ha informat l’agència nord-coreana oficial de notícies KCNA, la nova arma és un "un sistema sofisticat" que inclou un projectil teledirigit a baixa altura "que no seria fàcil d’interceptar".

Els dos míssils van ser llançats dijous des de les proximitats de la ciutat de Wonsan, cap al mar, segons informes oficials de les autoritats sud-coreanes. Un d’ells va tenir una trajectòria d’uns 430 quilòmetres i l’altre, d’uns 790 quilòmetres, tots dos llançats des de plataformes mòbils i amb un apogeu d’uns 50 quilòmetres.

Ja les autoritats de Corea del Sud havien anticipat que d’acord amb la informació obtinguda, es tractava d’un nou tipus de míssil, diferent per exemple, a l’utilitzat en les proves balístiques del maig passat.

Demostració de força

Notícies relacionades

La dada va ser confirmada a les notícies de KCNA, un dia després del’assaig balístic, quan va informar de l’assistència de Kim Jong-un al "llançament de la demostració del poder d’una nova arma tàctica teledirigida".

L’assaig, afegeix l’agència, és "una demostració de força per enviar una advertència severa a les forces bel·licistes del cercle militar sud-coreà" que "intenten executar els exercicis militars". El règim de Pyongyang ha estat protestant en els últims dies pel pròxim desenvolupament de les maniobres militars conjuntes dels Estats Units i Corea del Sud el mes vinent.