POLVORÍ AL GOLF

L'Iran captura un petrolier estranger a l'estret d'Ormuz

Teheran argumenta que la nau cisterna fa contraban a la zona

zentauroepp18000274 estrecho de ormuz190613105302

zentauroepp18000274 estrecho de ormuz190613105302 / ALI HAIDER

1
Es llegeix en minuts

Els Guardians de la Revolució iranians han anunciat que han capturat un petrolier estranger que, segons la seva versió, es dedica al contraban de carburant algolf.

La nau cisterna, que transportava un milió de litres de fuel, va ser capturada el diumenge 14 de juliol al sud de l’illa iraniana de Lark, a l’estretd’Ormuz. 

La guàrdia revolucionària iraniana ha informat que va capturar el petrolier estranger després que llancés un senyal de socors per una fallada técnica. El portaveu d’Exteriors iranià va informar que, després d’acudir al seu auxili, van constatar que estava transportant fuel de manera irregular.

La presa d’aquest vaixell es produeix en un context de tensió entre l’Iran i els EUA i el Regne Unit. Fa una setmana, es va produir un incident l’estret  d’Ormuz quan patrulles costaneres iranianes van impedir el pas a un vaixell de càrrega britànic. d’Ormuz vaixell de càrrega britànic

El 21 de juny,Trumpva ordenar bombardejar diverses posicions militars al país persa després que l’Exèrcit iranià hagués fet caure un dron nord-americà, tot i que finalment va fer marxa enrere davant les possibles represàlies que podria adoptar Teheran. 

El president nord-americà, Donald Trump, va abandonar l’acord nuclear del 2015 entre les principals potències mundials i l’Iran firmat pel seu antecessor, Barack Obama.potències mundialsl’IranBarack Obama

Seguretat a la  zona

El cap del Comando Central dels EUA, el general Kenneth McKenzie, s’ha compromès a actuar activament per garantir la seguretat dels enviaments en aigües estratègiques del golf.

Notícies relacionades

 "Actualment estem discutint amb la comunitat internacional la importància de la llibertat de navegació a l’Orient Mitjà", va dir el general McKenzie als reporters a la Base Aèria Prince Sultan a Al-Kharj, a prop de Riad. "Treballarem molt enèrgicament amb els nostres socis [...] per permetre el lliure pas del petroli i altres productes [...] a la regió", va afegir. Els Estats Units planegen formar una coalició internacional per escortar vaixells mercants al golf, va dir fa una setmana un alt oficial militar dels Estats Units.

 

Temes:

Iran