ADMINISTRACIÓ DELS EUA

Una assessora de Trump, a un periodista: "¿Quin és el seu origen ètnic?"

La sortida de to es produeix dies després que Trump convidés quatre congressistes demòcrates a marxar als seus països

zentauroepp49092701 conway190717131554

zentauroepp49092701 conway190717131554 / NICHOLAS KAMM

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Enmig de l’agra polèmica per les paraules de Trump convidant quatre congressistes demòcrates a tornar als seus països Trumpcongressistes demòcrates, una de les seves assessores ha tornat a evidenciar el deix racista de l’actual Administració nord-americana. L’assessora de la Casa BlancaKellyanne Conway, va etzibar a un periodista: ¿Quin és el seu origen ètnic?

Notícies relacionades

El periodista va preguntar llavors per què era rellevant aquesta dada i, tot seguit, que es negava a contestar al no tenir relació amb la pregunta. Conway li va replicar que els seus avantpassats eren d’Irlanda i Itàlia. I el reporter va replicar: “¿Està vostè dient que el president estava dient a una palestinoamericana que se’n torni als territoris ocupats?”, ha afegit el reporter amb referència a la representant Rashida Tlaib.

Tres de les congressistes són nord-americanes de naixement. Alexandria Ocasio-Cortez, novaiorquesa d’origen porto-riqueny; l’afroamericana Ayanna Pressley, nascuda a Cincinatti i criada a Chicago, i Rashida Tlaib, de Detroit de pares palestins. I Ihlan Omar va arribar als EUA de petita procedent de Somàlia. Se les coneix com "l’esquadró" (‘squad’) pel seu compromís social.