LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Absolt de terrorisme el representant de Reporters sense Fronteres a Turquia

Erol Önderoglu s'enfrontava a 14 anys de presó per fer propaganda d'una organització terrorista

monmartinez49100318 human rights activist sebnem korur fincanci and other activi190717152845

monmartinez49100318 human rights activist sebnem korur fincanci and other activi190717152845 / OZAN KOSE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El representant Turquia de Reporters sense Fronteres (RSF), Erol Önderoglu, ha sigut absolt de l’acusació de "propaganda d’una organització terrorista" per la qual s’enfrontava a 14 anys de presó.

El Tribunal Superior Penal d’Istanbul ha considerat que el periodista és innocent dels càrrecs d’"incitar a cometre delictes" i "propaganda d’una organització terrorista" que se li van imputar a finals del 2016 per haver participat en una campanya de recolzament al diari esquerrà prokurd ‘Özgür Gündem’, clausurat per ordre judicial.

Önderoglu va ser un dels 50 activistes que van alternar per exercir simbòlicament d’editor en cap de la publicació, tancada el 2016 acusada de fer propaganda del PKK, la guerrilla kurda de Turquia considerada terrorista també per la Unió Europea i els Estats Units.

"Donem gràcies eternament als nostres companys que no ens han deixat sols des de l’inici del procés judicial. ¡També donem les gràcies als defensors dels drets humans! ¡Continuem amb la lluita!", va assenyalar la branca turca de RSF en el seu compte de Twitter.

En el judici també van ser absolts la doctora i activista Sebnem Korur Financi i el periodista Ahmet Nesin, acusats dels mateixos càrrecs que Önderoglu i pel mateix motiu. Altres activistes imputats en aquest cas van ser condemnats l’any passat.

Notícies relacionades

RSF i Amnistia Internacional han criticat el Govern turc per "reprimir" "criminalitzar" activistes que defensen els drets humans i la llibertat de premsa a Turquia.

Turquia es troba al lloc 157 d’un total de 180 països analitzats en la qualificació mundial sobre llibertat de premsa de RSF, i és l’Estat amb més informadors empresonats.

Temes:

Turquia