PRIMERES MESURES

El nou govern conservador de Grècia reconeix Guaidó com a president interí de Veneçuela

L'administració del primer ministre Mitsotakis se situa més a prop de la Unió Europea que el seu predecessor

zentauroepp49011999 greek prime ministers kyriakos mitsotakis speaks as new gove190712120103

zentauroepp49011999 greek prime ministers kyriakos mitsotakis speaks as new gove190712120103 / Petros Giannakouris

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri d’Exteriors grec ha anunciat aquest divendres que el Govern acabat de formar del conservador Kiriakos Mitsotakis reconeix el president del Parlament veneçolà, Juan Guaidó, com a president interí de Veneçuela. 

Seguint la posició adoptada per la Unió Europea (UE), l’Executiu grec "ha decidit reconèixer Juan Guaidó, president del’Assemblea Nacional, elegida democràticament, president de Veneçuela per convocar eleccions presidencials lliuresjustes democràtiques".

Canvis en la política exterior grega

Notícies relacionades

La comunicació demostra el recolzament total a l’actitud de la UE per part dels nous dretans. Aquesta posició és totalment contrària a l’opinió de l’anterior Govern d’esquerresd’Alexis Tsipras, que era un dels pocs a la UE que reconeixiaNicolás Maduro com a president legítim de Veneçuela.

Nova Democràcia va guanyar la majoria absoluta en les eleccions generals de Grècia, diumenge passat. Des que va assumir oficialment el càrrec, Mitsotakis ha demanat als seus homòlegs europeus la necessitat d’"aconseguir una solució pacíficapolítica i democràtica de la crisi veneçolana en benefici del seu poble".