preocupació per la seva salut

Merkel participa asseguda en un acte per evitar més tremolors

La cancellera alemanya ha assegurat que "no hi ha de què preocupar-se" després de rebre la primera ministra de Dinamarca

zentauroepp49024219 merkel y seora190711124350

zentauroepp49024219 merkel y seora190711124350 / HANNIBAL HANSCHKE

1
Es llegeix en minuts
Efe / Berlín

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha participat aquest dijous asseguda en la rebuda amb honors militars de la primera ministra danesa, Mette Frederiksen, per evitar un nou episodi de tremolors que han fet parlar tant sobre la seva salut en les últimes setmanes. 

Merkel va rebre la primera ministra a la seva arribada amb cotxe a la Cancelleria i juntes van caminar fins a les cadires col·locades davant de l’orquestra, on es van asseure per escoltar seguidament els himnes danès i alemany.  La cancellerava patir ahir un nou episodi d’espasmes, el tercer en poc més de tres setmanes, durant la rebuda amb honors militars del primer ministre finlandès, Antti Rinne. 

Poc després,Merkelha aclarit durant una roda de premsa conjunta amb Rinne que es troba “molt bé” i ha atribuït aquest nou episodi al fet que encara està processant el que li va passar el18 de juny durant la rebuda amb honors militarsdel president ucraïnès,Volodímir Zelenski.

c7887882-4bc6-4e5d-bdf0-ab6d20d32110-hd-web / periodico

"Em trobo molt bé. Ja vaig dir recentment que encara em trobo en unafase de processament(de l’incident) dels honors militars amb el presidentZelenski. Aparentmentno s’ha acabatdel tot, però hi ha progressos i hauré de viure amb això un temps", ha dit i ha assegurat que "no hi ha motiu per preocupar-se".

L’estat de salut deMerkel, que elpròxim 17 de juliol complirà 65 anys, ha despertat preocupació i ha desencadenat especulacions no només aAlemanyades del primer episodi d’espasmes, que lacancellerava atribuir llavors a unsuposat problema de deshidratació

Notícies relacionades

Després d’un segon episodi de tremolorsuna setmana més tard, durant un acte públic alpalau de Bellevue, la seu de la Presidència alemanya,Merkelva assegurar el passat dia 29 en una roda de premsa durant la cimera delG20aOsaka(Japó), que es trobava bé i que no tenia "res particular de què informar”. 

"Em trobo bé. Estic convençuda que de la mateixa manera que aquesta reacció va aparèixer, desapareixerà", ha conclòs llavors al referir-se a un possible factor psicològic. 

Temes:

Angela Merkel