Anar al contingut

preocupació per la seva salut

Merkel participa asseguda en un acte per evitar més tremolors

La cancellera alemanya ha assegurat que "no hi ha de què preocupar-se" després de rebre la primera ministra de Dinamarca

Efe / Berlín

Merkel participa asseguda en un acte per evitar més tremolors

HANNIBAL HANSCHKE

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha participat aquest dijous asseguda en la rebuda amb honors militars de la primera ministra danesa, Mette Frederiksen, per evitar un nou episodi de tremolors que han fet parlar tant sobre la seva salut en les últimes setmanes. 

Merkel va rebre la primera ministra a la seva arribada amb cotxe a la Cancelleria i juntes van caminar fins a les cadires col·locades davant de l’orquestra, on es van asseure per escoltar seguidament els himnes danès i alemany.  La cancellera va patir ahir un nou episodi d’espasmes, el tercer en poc més de tres setmanes, durant la rebuda amb honors militars del primer ministre finlandès, Antti Rinne. 

Poc després, Merkel ha aclarit durant una roda de premsa conjunta amb Rinne que es troba “molt bé” i ha atribuït aquest nou episodi al fet que encara està processant el que li va passar el 18 de juny durant la rebuda amb honors militars del president ucraïnès, Volodímir Zelenski.

"Em trobo molt bé. Ja vaig dir recentment que encara em trobo en una fase de processament (de l’incident) dels honors militars amb el president Zelenski. Aparentment no s’ha acabat del tot, però hi ha progressos i hauré de viure amb això un temps", ha dit i ha assegurat que "no hi ha motiu per preocupar-se".

L’estat de salut de Merkel, que el pròxim 17 de juliol complirà 65 anys, ha despertat preocupació i ha desencadenat especulacions no només a Alemanya des del primer episodi d’espasmes, que la cancellera va atribuir llavors a un suposat problema de deshidratació

Després d’un segon episodi de tremolors una setmana més tard, durant un acte públic al palau de Bellevue, la seu de la Presidència alemanya, Merkel va assegurar el passat dia 29 en una roda de premsa durant la cimera del G20 a Osaka (Japó), que es trobava bé i que no tenia "res particular de què informar”. 

"Em trobo bé. Estic convençuda que de la mateixa manera que aquesta reacció va aparèixer, desapareixerà", ha conclòs llavors al referir-se a un possible factor psicològic. 

Temes: Angela Merkel