Menors sense companyia

Els EUA mantenen detinguts 200 nens immigrants a la frontera amb Mèxic

La xifra representa una notable reducció respecte el maig passat, segons les autoritats nord-americanes

nios-inmigrantes-detenidos-eeuu

nios-inmigrantes-detenidos-eeuu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats d’immigració dels Estats Units mantenen detinguts uns 200 menors sense companyia al llarg de la seva frontera amb Mèxic, un descens davant els més de 2.500 del mes de maig, ja que un augment de fons va permetre que una agència de salut assumís la custòdia de molts d’ells.

La reducció en el nombre de detinguts de què s’ha informat oficialment es dona després de recents inspeccions del Govern que van revelar condicions d’amuntegament i brutícia dels indocumentats, que van inflamar el debat sobre la política d’immigració de línia dura del president Donald Trump.

Gairebé tots els nens sense companyia detinguts s’estan entregant a funcionaris del Departament de Salut i Serveis Humans (HHS, per la seva sigla en anglès) dins de les 72 hores posteriors a la detenció, va dir el funcionari a periodistes en una conferència telefònica, parlant sota la condició d’anonimat.

Baixen les xifres oficials

El funcionari va afirmar que des de finals de maig fins a principis de juny, els Estats Units tenien detinguts entre 2.500 i 2.700 nens després de creuar la frontera sols o ser separats d’adults que no eren els seus pares.

Notícies relacionades

“Veure que la xifra actualment és d’uns 200 és molt positiu. Aquesta és una enorme diferència des que l’HHS va rebre els seus fons”, va dir el funcionari. “La nostra meta és transferir la custòdia d’aquests individus el més ràpid possible a l’HHS perquè puguin tenir totes les cures apropiades i que es cobreixin les seves necessitats de llarg termini”, va agregar.

El Congrés va aprovar al juny un projecte de llei de finançament suplementari d’emergència per 4.500 milions de dòlars destinat a millorar les condicions a la frontera, incloent 2.880 milions perquè l’HHS brindi refugi i cuidi nens que van arribar sense companyia al país.