Crim d'odi

Detingut a Espanya un home acusat d'haver cremat viu un noi en una protesta a Veneçuela

Enzo Franchini Oliveros és acusat d'assassinar Orlando Figuera el 2017 enmig de les protestes antigovernamentals d'aquella època a Veneçuela

enzo-franchini

enzo-franchini

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fiscal general veneçolà, Tarek Saab, va informar de la detenció a Espanya d’Enzo Franchini Oliveros, que està acusat a Veneçuela d’haver cremat viu un noi de 22 anys durant l’onada de protestes antigovernamentals que va registrar el país el 2017.

"Gràcies a la nostra sol·licitud, feta des del Ministeri Públic a les autoritats de la Interpol, ha sigut detingut a Espanya el senyor Enzo Franchini Oliveros, indiciat d’haver cremat viu Orlando Figuera el 20-5-2017", va indicar el fiscal a la xarxa social Twitter.

Un crim d’odi

Saab va recordar que per aquest "repugnant crim d’odi", Franchini Oliveros va ser acusat d’instigació pública, homicidi intencionat qualificat i terrorisme. "Recordem que enmig de protestes violentes, esdevingudes durant l’abril i el juliol del 2017 motivades a enderrocar el govern legítimament constituït, manifestants armats van cremar viu per raons discriminatòries i violatòries els DDHH el jove Orlando Figuera", va afegir el fiscal general.

El Govern de Nicolás Maduro va culpar el 2017 els dirigents de l’oposició de la mort de Figuera, que va ser cremat per diverses persones enmig d’una protesta al municipi de Caracas de Chacao, un territori considerat bastió de l’antichavisme. El president veneçolà va dir llavors: “Figuera ha sigut víctima d’un atac feixista, víctima d’un crim d’odi, que ha commogut Veneçuela i l’opinió pública decent del món".

Els successos

El Ministeri Públic (MP, Fiscalia) va informar que el jove era als voltants de l’avinguda sud d’Altamira "quan va ser atacat per diverses persones que li van clavar diversos cops, el van ferir amb arma blanca i, posteriorment, el van cremar".

Notícies relacionades

Maduro va afirmar que aquest linxament va passar "a plena llum del dia a l’epicentre de les accions violentes i criminals". La Fiscalia va explicar el juny del 2017, quan encara Saab no la dirigia, que Figuera es va trobar un individu amb qui havia tingut un aldarull anteriorment.

Després, segons la font oficial, l’assassí "immediatament" va agredir Figuera amb una arma blanca, amb què li va ocasionar una ferida i va començar a cridar als manifestants que eren a prop “aquest està robant” perquè la multitud l’agredís físicament i verbalment".