Commoció a Alemanya per una 'manada' infantil

Un grup de cinc nois de 12 i 14 anys van violar i van agredir una noia de 18 anys divendres passat a Mülheim i la van abandonar entre els arbustos

zentauroepp49013477 muelheim an der ruhr  germany   10 07 2019   a crossroad nea190710185449

zentauroepp49013477 muelheim an der ruhr germany 10 07 2019 a crossroad nea190710185449 / SASCHA STEINBACH

3
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La ciutat alemanya de Mülheim del Ruhr fa una setmana que té el cor encongit per una  agressió sexual múltiple. Divendres passat a la nit una noia de 18 anys va ser violada per un grup de nens d’entre 12 i 14 anys. Segons ha explicat la policia, dos dels cinc menors d’edat van participar en aquest atac col·lectiu.

La fiscalia de Duisburg, que investiga el cas, va informar que un dels sospitosos, de 14 anys, va ser detingut i es troba sota custòdia policial perquè és considerat com un potencial i perillós reincident. Segons assenyalen els mitjans alemanys, aquest noi seria conegut per dos casos previs mésd’assetjament sexual  a noies d’aquesta localitat ubicada a l’oest d’Alemanya 

Els fets encara són confusos. El ‘Westdeutsche Allgemeine Zeitung’ apunta que la noia estava primer jugant al parc amb els nois i després es va dirigir a una zona amb arbustos. Altres informacions afegeixen que la noia tindria una lleugera discapacitat mental. Després de violar-la amb "considerable violència", la víctima va ser llançada i abandonada entre els matolls. Els fets haurien tingut lloc cap a les 22.15 hores.

Alerta pels lladrucs

Els veïns van acudir al parc després dels incessants lladrucs d’un gos durant la nit. A l’arribar van trobar la noia ferida al costat de dos dels nois i van trucar a emergències. Ella va ser traslladada en un hospital, on encara rep atenció psicològica per l’ocorregut. Els nens, dos de 12 anys i tres de 14, van ser localitzats aquella mateixa nit per les autoritats.

Dos dies després, la mateixa ciutat va viure un altre episodi d’assetjament sexual perpetrat per menors. En aquesta ocasió un grup de cinc nois de 15 anys van encerclar una estudiant i la van increpar sexualment fins que un testimoni va reduir els atacants i va trucar a la policia. Quatre estan sent investigats per les autoritats.

Aquesta violació en grup ha reobert el debat sobre l’edat mínima de responsabilitat criminal. A Alemanya aquesta edat és de 14 anys, mentre que a Suècia és de 15, de 13 a França, de 12 a Bèlgica i de tan sols 10 a Anglaterra, Gal·les i Irlanda del Nord. Això fa que en aquest cas els sospitosos menors d’aquesta edat seran tractats per l’Oficina de Benestar de la Joventut, no pels tribunals. Tot i així, les famílies dels sospitosos de 12 anys han rebutjat aquesta ajuda de les autoritats.

Després de donar-se a conèixer el crim, el president del sindicat policial, Rainer Wendt, va demanar de nou rebaixar aquesta edat per poder aplicar penes més dures als nens que violin la llei. No obstant, la presidenta de l’associació alemanya de jutges, Jens Gnisa, va assegurar que la llei federal ja funciona correctament i va descartar aquestes peticions assegurant que "l’equació més càstig equival a menys crims no funciona amb els joves". La nova ministra de Justícia, Christine Lambrecht, també ha descartat canvis assegurant que “la indignació no és bona consellera”.

Xacra masclista

La violència sexual també és una xacra a Alemanya. Un informe policial publicat aquest abril assenyalava que el 2017, últim any del qual es tenen registres, hi va haver fins a 380 casos de violació grupal, la qual cosa suposa un 3% del total de violacions que es van produir al país. 469 persones estan sent investigades com a sospitoses d’aquests atacs.

Notícies relacionades

Aquest mateix informe apunta que en el 98% de les ocasions els violadors són homes, que el 89,4% de les víctimes són dones i que en un 60% dels casos els agressors tenen menys de 25 anys. Tot i que el patró es repeteix, a Alemanya continuen catalogant aquests crims com de ‘drames familiars’.

Davant dels intents de la ultradreta d’instrumentalitzar aquestes situacions, el document policial remarca que la majoria de crims contra la llibertat sexual els perpetren ciutadans alemanys, mentre que la proporció entre immigrants és del 12%. Xifres rere les quals s’amaguen tragèdies.