Merkel pateix tremolors per tercera vegada en menys d'un mes

Creix la preocupació a Alemanya per un nou episodi d'espasmes de la cancellera, que compleix 65 anys en els pròxims dies, mentre el seu partit manté el silenci

c7887882-4bc6-4e5d-bdf0-ab6d20d32110-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sona l’himne nacional davant de la cancelleria i Angela Merkel aguanta el protocol estoicament mentre el seu cos trontolla per fortes tremolors que agiten els seus braços i les seves cames. Per tercera vegada en un mes la cancellera alemanya ha tornat a patir forts espasmes corporals en un acte públic a Berlínque reobre la preocupació pel seu estat de salut. “No us heu de preocupar”, ha explicat Merkel, posant fre a les especulacions. “(Les tremolors) no s’han acabat, però estic fent progressos”.

L’escena d’avui ha repetit de forma gairebé idèntica el que va passar el 18 de juny passat, quan Merkel va donar mostres visibles de la seva debilitat física mentre atenia el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en una jornada especialment calorosa. Aquest migdia, amb el cel ennuvolat i només 18 graus centígrads al termòmetre, la cancellera ha tornat a tremolar al costat del primer ministre finlandès, Antti Rinne, rebut també amb honors militars.

Durant més d’un minut i mig, Merkel ha fet esforços per mantenir-se dreta mentre les seves cames s’agitaven de forma considerable. Les imatges també mostren com la líder conservadora estreny els punys i mou els llavis en un senyal de contenció que preocupa cada vegada més els alemanys. La cancellera ha explicat que encara està en “fase de processament”.

Sense detalls

Notícies relacionades

La primera vegada que va patir aquestes tremolors davant les càmeres, Merkel va assegurar a la premsa que se li havien passat després de beure “almenys tres vasos d’aigua”, atribuint-ho a un cas de deshidratació. No obstant, vuit dies després els braços de la cancellera es van tornar a agitar durant l’acte del nomenament de la nova ministra de Justícia, Christine Lambrecht, en un lloc cobert i ella mateixa va rebutjar els vasos d’aigua que li van oferir.

Malgrat les especulacions sobre la seva salut, Merkel ha mantingut la seva agenda apretada, amb viatges a la cimera del G20 a Osaka, així com a les interminables negociacions a Brussel·les per dibuixar la nova cúpula europea. El seu partit, la Unió Demòcrata Cristiana (CDU), només ha trencat el silenci per assegurar que la cancellera, que compleix 65 anys el pròxim 17 de juliol, es troba bé, sense donar més detalls de l’ocorregut.

Temes:

Angela Merkel