a Twitter

La llagosta 'censurada' que deixa al descobert l'ambaixador d'Israel al Brasil

Yossi Sheli ha sigut criticat amb duresa per menjar un aliment que no és 'kosher', incomplint les normes del judaisme, i intentar ocultar-ho

bolso

bolso

2
Es llegeix en minuts
Efe / Jerusalén

La foto d’un plat en un restaurant amb una desitjable llagosta mal ocultada ha fet córrer mems a les xarxes socials, on s’ha criticat amb duresa el comensal, l’ambaixador israelià a BrasíliaYossi Sheli, per no ser un aliment ‘kosher’ (que compleix les normes d’alimentació del judaisme).

En la imatge, de diumenge i difosa ahir, el diplomàtic estava menjant amb el president brasiler, Jair Bolsonaro, en clara contradicció amb les normes de la Torà, que prohibeix consumir crustacis. El guixot negre que cobreix parcialment les dues llagostes evidencia que l’Ambaixada va mirar d’ocultar el suposat "pecat" alimentari que Sheli estava cometent. També apareix amb un altre guixot negre el plat de Bolsonaro.

L’ambaixador, assegura el digital ‘Ynet’, és amic personal de Bolsonaro, amb qui comparteix sovint sopars i partits de futbol. Diumenge, tots dos es van regalar un menjar en un conegut restaurant de marisc de la capital abans d’anar a l’estadi Maracanà a veure la final de la Copa Amèrica.

"Abans de la final de la Copa Amèrica entre el Brasil i el Perú, el president @jairbolsonaro i @embaixadoryossi van dinar junts a Brasília i seguiran el joc, desitjant-li sort a l’equip brasiler a la recerca d’un altre títol. ¡¡Som-hi, Brasil!!", deia el tweet, difós pel compte oficial de l’Ambaixada israeliana.

També apunten a Bolsonaro

Els comentaris crítics i irònics no es van fer esperar i els mems ridiculitzant els dos dignataris van córrer per les xarxes poc després de difondre’s la foto. "Amaga la llagosta", deia un usuari, mentre un altre clamava "la llagosta no és ‘kosher’"; un més criticava: "¡Censuren la llagosta!", i d’altres al·ludien a la carestia de l’aliment i demanaven "humilitat" als comensals.

La usuària identificada com a Liv Mealone es preguntava si "Netanyahu sap si el seu ambaixador està mirant d’ocultar el fet que està menjant llagosta perquè no vol que la gent descobreixi que no està mantenint ‘kosher’ o perquè el president del Brasil, Bolsonaro, vol mantenir la il·lusió de ser un home humil que només menja menjar senzill".

Sheli, empresari abans d’accedir al lloc d’ambaixador el 2017, va tenir prohibit exercir càrrecs públics durant tres anys, després de ser trobat culpable de perjuri i frau per no informar de la seva afiliació política al Likud del primer ministre Benjamin Netanyahu quan tenia càrrecs públics.

Notícies relacionades

Des que va accedir a la presidència, Bolsonaro ha mostrat gran sintonia amb el govern israelià i va arribar a prometre durant la campanya electoral que traslladaria l’ambaixada del Brasil de Tel Aviv a Jerusalem –en contra del consens internacional, trencat el 2018 pels EUA–.

De moment, no ho ha fet, tot i que sí que va visitar el país el març passat i va anunciar l’obertura d’una oficina comercial com a primer pas cap al canvi de la legació brasilera.