ACORD AMB LA COMISSIÓ EUROPEA I ALEMANYA

Malta permet desembarcar 65 immigrants, que seran resituats en països de la UE

Tres persones necessiten atenció mèdica urgent i seran evacuades immediatament

zentauroepp48949811 a rescue vessel alan kurdi is seen 34 miles from the libyan 190707175053

zentauroepp48949811 a rescue vessel alan kurdi is seen 34 miles from the libyan 190707175053 / Social Media

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malta ha anunciat aquest diumenge que permetrà el desembarcament dels65 immigrants rescatats pel barco de l’organització humanitària alemanya Sea-Eye divendres passat, però que després totes aquestes persones seran resituades en altres països de la Unió Europea (UE).

El primer ministre maltès, Joseph Muscat, ha explicat que la seva decisió es produeix previ acord amb la Comissió Europea i Alemanya: "Malta transferirà els 65 immigrants a bord del barco ‘Alan Kurdi’ a naus de les forces armades malteses perquè arribin a un port maltès", ha tuitejat.

  

Per després aclarir que "tots els rescatats seran immediatament resituats en altres països membres de la Unió Europea", sense especificar quins.

"Cap dels immigrants es quedarà a Malta, ja que aquest cas no estava sota la responsabilitat de les autoritats malteses. Tres persones necessiten atenció mèdica urgent i seran evacuades immediatament", ha insistit Muscat.

  

A més, diferents països de la UE es faran càrrec de 29 immigrants salvats per guardacostes maltesos, "com a senyal d’agraïment a la bona voluntat" del Govern de La Valletta.

L’embarcació 'Alan Kurdi' es troba en els límits de les aigües territorials de Malta, que no permetia que hi atraqués, igual que li va passar davant de la propera illa italiana de Lampedusa (sud), des d’on va arribar prèviament.

Dels 65 immigrants que acull a bord, tres estan sota atenció mèdica per esvaïments a causa de la calor, segons va publicar l’oenagé a Twitter.

Notícies relacionades

"Necessitem urgentment assistència mèdica i un port segur per a tots els rescatats i evitar així que la seva situació empitjori", ha instat l’organització, al costat d’una fotografia en la qual es mostra un jove ajagut sobre la coberta del vaixell sent atès.

Les autoritats italianes han desembarcat els immigrants salvats per l’oenagé italiana Mediterranea però li han confiscat l’embarcació i li han imposat una multa econòmica, de 16.000 euros segons els mitjans, partint d’un decret de Salvini que penalitza els qui entren en aigües italianes sense permís.