19 LLOCS AFEGITS

Babilònia entra a formar part del Patrimoni Mundial de la Unesco

Dos paisatges de Gran Canària estan a un pas d'entrar a la llista, que es tanca aquest diumenge

zentauroepp2556165 babilonia190706201700

zentauroepp2556165 babilonia190706201700 / BULLIT MARQUEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Comitè del Patrimoni Mundial està avaluant les propostes d’inscripció de 35 nous llocs a la Llista del Patrimoni Mundial de la Unesco. La reunió va començar el 30 de juny i, fins al moment, s’hi han afegit 19 llocs.

Entre els nous llocs de la Llista del Patrimoni Mundial destaca Babilònia (Iraq), la capital de l’antic Imperi Neobabilònic entre els anys 626 i 539. Aquesta localitat, de més de 4.000 anys d’antiguitat, “va ser la ciutat més gran poblada de la història antiga”, ha explicat Qahtan al-Abeed, director del departament d’Antiguitats de Bàssora que ha presentat a la Unesco el dossier de Babilònia, aprovat divendres en una votació a Bakú.

Nous espais

Notícies relacionades

La Unesco també ha declarat Patrimoni Mundial els territoris i mars australs francesos, que engloben els arxipèlags de Crozet i Kerguelen, les illes de Saint-Paul i Nova Amsterdam i seixanta illots més. Una altra de les propostes aprovades ha sigut l’antiga metal·lúrgia del ferro de Burkina Faso, que inclou quinze forns encara dempeus i diverses estructures de mines i forges.

L’examen de candidatures finalitzarà aquest diumenge, amb l’aprovación definitiva de la Llista del Patrimoni Mundial de la Unesco, que estableix que els llocs que són a la llista tenen un “valor universal excepcional”. Entre, els seleccionats està la candidatura presentada per Espanya del paisatge cultural de Risco Caído i les muntanyes sagrades de Gran Canària.