Conflicte bèl·lic

Síria intercepta míssils israelians que causen la mort de quatre civils

L'atac va ser realitzat des de l'espai aeri libanès, on els avions militars d'Israel van llançar aquests artefactes explosius que van danyar diversos edificis

undefined44279900 file   this thursday  july 5  2018 file photo provided by na180713124918

undefined44279900 file this thursday july 5 2018 file photo provided by na180713124918

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les forces de defensa antiaèria sirianes han interceptat diversos míssils llançats per Israel que han travessat l’espai aeri libanès contra posicions militars a la província d’Homs i a prop de Damasc i han causat la mort de quatre civils, entre ells un nadó, va informar l’agència estatal.

"Les forces de defensa antiaèries es van enfrontar a míssils hostils llançats aquesta matinada per avions de guerra israelians des de l’espai aeri libanès cap a algunes de les nostres posicions militars a Homs als voltants de Damasc", segons una font militar, citada per SANA.

Els danys ocasionats

L’agència va afirmar que "com a resultat de l’agressió" d’Israel han mort "quatre civils, entre ells un nadó" a la província de Rif Damasc, que envolta la capital siriana, i  21 persones més van resultar ferides.

Anteriorment, SANA va informar que el nadó d’uns mesos va morir a la ciutat de Sahnaya, al sud-oest de Damasc. A més, l’agència va indicar que a causa de les explosions al cel als voltants de Damasc "un nombre de cases de civils a la ciutat de Sahnaya van patir danys materials". Fins al moment, Israel no ha confirmat aquest nou atac contra el territori sirià.

Objectius militars

Per la seva part, l’Observatori Sirià de Drets Humans va assenyalar que almenys 10 posicions pertanyents a les forces del Govern sirià, de les milícies iranianes i del grup xiïta libanès Hezbollah, presents a Síria, entre els quals, centres d’investigació científics, van ser l’objectiu dels atacs israelians.

Notícies relacionades

SANA va recordar que el passat 11 de juny l’Exèrcit sirià va interceptar altres míssils israelians a Tal al-Hara, al sud del país. Es tracta d’un nou atac per part d’Israel contra instal·lacions militars a Síria ja que des del mes de maig ha augmentat la fricció entre els dos països.

Des del començament del conflicte civil a Síria, fa vuit anys, han caigut ocasionalment a Israel projectils de foc perdut, però també s’han viscut incidents de foc intencionat des del país veí que han sigut respostos amb bombardejos.

Temes:

Síria Israel