DIÀLEG ENTRE LES DUES COREES

Trump celebra una històrica trobada amb Kim a la frontera intercoreana

És el primer president nord-americà que trepitja mai territori nord-coreà

20190630 443676 trumpe 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president nord-americà, Donald Trump, s’ha vist a la frontera intercoreana amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, una breu trobada carregada de simbolisme històric i destinada a reactivar el diàleg entre les dues Corees.

És la primera vegada que líders dels Estats Units i Corea del Nord es reuneixen en aquesta frontera, i a més Trump ha traspassat la línia divisòria i s’ha convertit en el primer president nord-americà que trepitja mai territori nord-coreà. 

El president nord-americà, Donald Trump, va aterrar diumenge al matí a la frontera intercoreana.

El grup de periodistes que acompanya Trump ha confirmat que l’helicòpter del mandatari, el Marine One, va enlairar-se de la base militar de Yongsan, al centre de Seül, a les 14.04 hora local (5.04 GMT) amb rumb a la zona desmilitaritzada que separa les dues Corees, que segueixen tècnicament en guerra des de fa gairebé 70 anys.

Després d’un vol d’uns 25 minuts, els periodistes van confirmar que el Marine One va aterrar sense problemes a la DMZ.

Acompanyat de Moon Jae-in

La trobada té un valor principalment simbòlic, però pot ser molt important per reactivar el diàleg amb Pyongyang, estancat des de la fallida cimera de Hanoi de febrer.

Trump i Moon primer han acudit a un mirador des del qual van observar la DMZ mentre rebien explicacions d’un militar nord-americà desplegat a la zona.

Trump ha dit que, al veure la frontera, resulta palpable la “tremenda diferència” en la situació que es viu a la península des que Washington i Pyongyang van iniciar el seu acostament l’any passat.

Notícies relacionades

“Extremadament pacífic. És una realitat completament diferent”, ha comentat el president nord-americà sobre l’ambient que ha percebut des del mirador abans de dirigir-se a una reunió amb tropes nord-americanes presents a la DMZ.

A continuació, Trump ha sigut transportat a l’anomenada Zona de Seguretat Conjunta (JSA), l’únic lloc on soldats de les dues Corees es veuen les cares i on l’any passat van tenir lloc dues cimeres entre Kim i Moon.