Camps desatén a Salvini: "De la presó se'n surt, del fons del mar no"

El fundador d'Opern Arms s'adreça al Mediterrani central per rescatar immigrants

undefined47863592 grafcat7618  barcelona  23 04 2019   el fundador y director 190628181757

undefined47863592 grafcat7618 barcelona 23 04 2019 el fundador y director 190628181757 / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, ha advertit aquest dissabte a les oenagés Open Arms i l’alemanya Sea-Eye, que es dirigeixen amb les seves naus al Mediterrani central, de les conseqüències, com ara multes, confiscacions i arrestos, que comporta desobeir a les autoritats. “L’'Open Arms' i l’'Alan Kurdi' sembla que s’estan acostant a Líbia. Crec que ja heu entès com funciona Itàlia, on finalment hi ha un Govern que fa que es respectin les lleis. I ja no ens prenen per ximples", ha afirmat Salvini.

Salvini ha celebrat la detenció ahir a la nit de la capitana del barco de l’oenagé 'Sea Watch', Carola Rackete, que va entrar al port de l’illa italiana de Lampedusa sense autorització perquè poguessin desembarcar els 40 migrants que des de fa 17 dies eren a bord. La capitana va ser arrestada i conduïda a la caserna de l’illa pels delictes de resistència i violència contra vaixell de guerra contemplats en el codi de navegació, que comporten penes de fins a 10 anys de presó.

A més, amb l’aplicació del decret recentment aprovat pel Govern italià que prohibeix entrar en aigües territorials sense autorització, el barco serà confiscat i se li imposarà una sanció de 20.000 euros que augmentarà a 50.000 si no es paga en els terminis establerts, van informar fonts d’Interior.

El fundador d’Open Arms, Oscar Camps, es dirigeix aquest dissabte a l’illa italiana de Sicília per embarcar a l’'Open Arms', assumir tota la responsabilitat i protegir el capità en cas que passi el mateix a Itàlia amb la capitana del Sea Watch. Camps no tem les amenaces de Salvini. "De la presó se’n surt, del fons del mar no", ha dit en una entrevista amb l’agència Efe.

"No pot ser"

Notícies relacionades

Camps explica que després de sis mesos bloquejats per la prohibició de sortir a aigües internacionals per a operacions de rescat, no pot quedar-se més temps aturat davant del que passa al Mediterrani Central. "No pot ser. No em puc quedar aturat. Em sap greu, de veritat. Soc pare de família. Soc el director d’una organització humanitària que protegeix la vida humana al mar. Tinc uns principis i en aquest moment preferiria estar en la posició de la capitana del 'Sea Watch', recalca.

El fundador d’Open Arms assenyala que “obeir no porta a res més que a la mort de persones". Però també carrega contra  "la complicitat passiva dels presidents dels 28 governs de la Unió Europea, que no han deixat una altra alternativa".