ELECCIONS A ISTANBUL

Imamoglu: «Això és una lluita per a la democràcia a Turquia»

El nou alcalde d'Istanbul i opositor a Erdogan assegura que el seu nou càrrec és l'inici de la seva carrera política i apunta a la presidència

zentauroepp48751279 sdt01  istanbul  turkey   22 06 2019   republican people s p190623221518

zentauroepp48751279 sdt01 istanbul turkey 22 06 2019 republican people s p190623221518 / SEDAT SUNA

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

“El dia que em van prendre el mandat estava molt enfadat. No ho vaig dir llavors, però estava molt enfadat perquè m’havien pres una cosa que m’havia guanyat jo mateix. Que era meva”. Així s’ha expressat aquest divendres en una trobada amb periodistes estrangers Ekrem Imamoglu, membre del partit opositor CHPEkrem Imamoglu i flamant vencedor de les eleccions a Istanbul de diumenge passat.

I ho ha fet amb la suficiència i satisfacció del que venç quan tot ho tenia en contra: Imamoglu també va guanyar les eleccions locals a la ciutat més gran de Turquia el 31 de març, però aquella vegada, davant de la petició del partit de govern de Recep Tayyip Erdogan, l’AKP, la comissió electoral va decretar nul·la la victòria de l’opositor.

Va tornar a presentar-se i va tornar a guanyar-les: aquesta vegada per un marge de nou punts respecte al seu rival. “La nostra lluita ha sigut una lluita per la democràcia a Turquia. I això fa que aquesta victòria no sigui només important per a Istanbul. Sil’AKP  continua fent coses com aquesta, la gent els donarà una lliçó a les urnes. Aquestes eleccions han demostrat que [l’AKP] no pot fer tot el que vol”, ha dit Imamoglu.

Contra Erdogan

Després de la seva victòria —i fins i tot fins i tot abans—, els seus seguidors estan tan enlluernats que ja el veuen, d’aquí quatre anys, competint contra Erdogan per la presidència de Turquia.

Notícies relacionades

“He passat un test per a la democràcia —diu Imamoglu—. ¿I això què significa per a la meva carrera política? Un inici. És l’inici del camí. Acabaré el meu mandat i després preguntaré a la gent què és el que volen de mi. ¿Seguir a Istanbul? ¿Una altra posició? Dono les gràcies a la gent que em veu com una estrella ascendent. Intentaré ascendir encara més».

I ha exhortat directament Erdogan: “Jo soc l’alcalde d’Istanbul i ell és el president. Li proposo que treballem junts pel bé d’aquesta ciutat i d’aquest país. Ja veurem com respon”, ha dit Imamoglu.