A BREST

Un home se suïcida després de ferir de bala dues persones davant una mesquita a França

Un dels ferits és el polèmic imam del centre religiós

zentauroepp48824138 police officers work at the site of a shooting incident that190627214157

zentauroepp48824138 police officers work at the site of a shooting incident that190627214157 / FRED TANNEAU

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

Dues persones han resultat ferides de bala després que un individu obrís foc davant la mesquita Sunna de Pontanézen, a la localitat bretona de Brest. El succés, que està sent avaluat per la Fiscalia antiterrorista de París, s’ha produït poc després de les 16 hores d’aquest dijous i, segons France 3 Bretagne, un dels ferits seria l’imam del centre religiós, Rachid el Jay, que ha rebut un impacte de bala a una cama.

El segon ferit és l’abdomen el que té afectat. Els dos han sigut traslladats a l’hospital, on han sigut atesos en el servei d’urgències, tot i que el seu estat no és greu, segonsha informat la prefectura –delegació del govern– que ha demanat als veïns evitar la zona del tiroteig per facilitar el treball policial.

Segons han indicat fonts policials a France Télévisions, l’autor dels trets va fugir abans de suïcidar-se. El seu cos ha sigut trobat a prop del seu cotxe i ha sigut identificat, tot i que de moment es desconeixen els motius que l’han portat a cometre l’atac. Al lloc del tiroteig s’han trobat bales de 9 mil·límetres de calibre.

Extremar la vigilància

Notícies relacionades

La fiscalia de Brest ha obert una investigació per delicte flagrant i es manté en contacte amb la secció antiterrorista de la fiscalia de París, que en aquest moment avalua la situació per si pogués qualificar-se com un acte terrorista. L’imam ferit és conegut pels seus sermons polèmics difosos per Internet i entre altres tesis afirma que la música és “una criatura del diable”, recorda el diari ‘Le Figaro’.

Per la seva banda, el ministre de l’Interior, Christophe Castaner, a través del seu compte de Twitter ha demanat als prefectes augmentar la vigilància dels llocs de culte. “Els nostres serveis estan mobilitzats per detenir l’autor dels trets que han ferit dues persones davant de la mesquita de Pontanézen, a Brest. He demanat als prefectes reforçar la vigilància dels llocs de culte del país”, ha dit Castaner poc després de conèixer el succés.

Temes:

França