un estudiant

Austràlia investiga la detenció d'un dels seus ciutadans a Corea del Nord

Es tracta d'Alek Sigley, que resideix a Pyongyang, on estudia un postgrau en literatura coreana a la Universitat Kim Il-sung

zentauroepp48815994 epa7375   australia   27 06 2019   foto sin fechar facilitad190627101314

zentauroepp48815994 epa7375 australia 27 06 2019 foto sin fechar facilitad190627101314 / THE SIGLEY FAMILY HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

Austràlia està provant d’aclarir la detenció a Corea del Nord d’un ciutadà australià, la família del qual està rebent de moment assistència consular, va informar l’ambaixada del país oceànic a Seül. "El Departament d’Afers Exteriors i Comerç està brindant assistència consular, d’acord amb la carta de serveis consulars, a la família d’un home australià de qui s’ha informat que es troba detingut a Corea del Nord", va explicar l’ambaixada en un comunicat enviat com a resposta.

"El Departament està buscant urgentment un aclariment. A causa de les nostres obligacions en matèria de privacitat, no proporcionarem més comentaris", afegeix el text, que evita parlar de la identitat de la persona afectada o les circumstàncies de la seva detenció.

Va desaparèixer sense deixar rastre

Tot apunta que es tracta d’Alek Sigley, que resideix a Pyongyang, on estudia un postgrau en literatura coreana a la Universitat Kim Il-sung. El canal sud-coreà Channel A va informar, citant una font anònima, que Sigley, de 29 anys i oriünd de Perth (Austràlia Occidental), hauria sigut detingut per motius no especificats.

Sigley, amb qui Efe va estar en contacte fa menys d’una setmana a través de xarxes socials, no ha respost a cap dels missatges remesos des que aparegués la notícia. Tongil tours, l’agència de viatges que ell mateix opera des de Pyongyang, tampoc ha respost a cap dels missatges enviats des de dijous.

Un cas estrany

Notícies relacionades

Sigley és un àvid usuari de la xarxa social Twitter, on ha detallat la seva vida com a estudiant a Pyongyang des de finals de 2018.  El seu últim tuit data del 24 de juny i fa referència al famós hotel Ryugyong, un gegantí allotjament inacabat que es va començar a construir a la capital nord-coreana a finals dels vuitanta i del qual Sigley va fer un parell de fotos des de l’exterior.

Aquesta seria la primera detenció d’un estranger a Corea del Nord de la qual es té coneixement des de l’arrest de l’estudiant nord-americà Otto Warmbier, al qual es va condemnar a 15 anys de treballs forçats per robar suposadament un cartell de propaganda quan visitava Pyongyang el desembre de 2015.