ACUSACIÓ PÚBLICA

Trump nega haver violat una escriptora perquè no és "el seu tipus"

Elizabeth Jean Carroll l'acusa d'haver-la arraconat a l'emprovador d'una botiga

undefined48776799 e  jean carroll is photographed  sunday  june 23  2019  in n190625184519

undefined48776799 e jean carroll is photographed sunday june 23 2019 in n190625184519 / Craig Ruttle

2
Es llegeix en minuts
Efe

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha negat les acusacions de violació de l’escriptora Elizabeth Jean Carroll, de qui va dir que no és "el seu tipus" en una entrevista que publica aquest dimarts el diari ‘The Hill’.

Carroll, de 75 anys, ha dit en diverses entrevistes des de divendres passat que a mitjans de la dècada del 1990 Trump es va aproximar a ella en una botiga i, després d’algunes bromes, la va arraconar en un emprovador i la va violar.

"És tot mentida", va dir Trump, de 73 anys, a ‘The Hill’, i, mentre va assegurar que no sap res d’"aquesta dona", va dir que "és terrible que la gent pugui fer declaracions com a aquesta". "Ho dic amb tot el meu respecte: número u, ella no és el meu tipus. Número dos, això mai va passar", va afegir el president durant l’entrevista, realitzada dilluns al seu despatx de la Casa Blanca.

Assabentada de les declaracions del president, Carroll ha dit a la cadena CNN que Trump sempre ha rebutjat totes les al·legacions de dones que l’han acusat de conducta sexual inapropiada. "Ell ho nega, ho capgira, amenaça i ataca", ha dit Carroll.

20 acusacions

Des que Trump va iniciar la seva campanya presidencial el 2015, una vintena de dones l’han acusat de diferents casos de conducta sexual inapropiada suposadament ocorreguts al llarg de dècades.

Pocs dies abans de la seva elecció, el novembre del 2016, va sortir a la llum pública la gravació d’un diàleg en el qual Trump es vantava de besar les dones per la força i de grapejar els seus genitals.

"Quan ets una celebritat et deixen fer el que vulguis, pots fer el que vulguis [...]. Agafar-les pel cony. Pots fer de tot", assegurava Trump en la gravació, registrada abans del rodatge del programa "Access Hollywood", gravat el 2005. L’ara president ha rebutjat totes aquestes acusacions i la Casa Blanca insisteix que les dones menteixen.

Assessoria sobre roba interior

Segons assegura en un llibre que Carroll publicarà aviat i que en part va publicar la setmana passada ‘New York Magazine’, la dona es va trobar Trump a la botiga Bergdorf Goodman de Nova York i ell li va demanar consells per a la compra d’un obsequi per a una dama.

Notícies relacionades

Després d’haver-li suggerit una cartera de mà o un barret, segons Carroll, Trump va posar la seva atenció en la llenceria i tots dos van intercanviar bromes sobre qui s’hauria d’emprovar les peces. Tots dos van anar als emprovadors i, sempre d’acord amb el relat de Carroll, Trump la va empènyer contra una paret, la va besar, li va baixar la roba interior i la va violar.

Segons l’escriptora, ella va oferir resistència i, després d’un incident que va durar menys de tres minuts, va sortir corrents de l’emprovador. La dona va dir que fins ara no havia parlat públicament de l’assumpte per temor de les represàlies.