tragèdia a la frontera

La foto del drama: mort d'un pare i la seva filla immigrants al riu Bravo

El corrent del riu es va portar primer la nena de menys de dos anys, el pare va intentar rescatar-la i es van ofegar tots dos

zentauroepp48785527 mex5636  matamoros  m xico   24 06 2019   fotograf a a los c190625104646

zentauroepp48785527 mex5636 matamoros m xico 24 06 2019 fotograf a a los c190625104646 / Abraham Pineda-Jacome

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un pare i la seva filla de menys de 2 anys van perdre la vida a l’intentar travessar el riu Bravo a prop de la ciutat mexicana de Matamoros, segons va informar aquest dilluns la dona i mare dels difunts a les autoritats. La tragèdia va tenir lloc la tarda de diumenge a la ciutat de Matamoros, a l’estat mexicà nord-oriental de Tamaulipas, aproximadament a un quilòmetre del pont nou internacional.

Tania Vanessa Ávalos –dona i mare dels morts que va aconseguir ser rescatada– va dir a les autoritats que l’aigua es va emportar primer la nena i va ser el seu pare qui va sortir a ajudar-la, però a tots dos se’ls va emportar el corrent del riu i van desaparèixer. Integrants de la Secretaria de Marina, de la Policia Estatal i personal de Bombers, van iniciar la recerca dels cossos de manera immediata sense obtenir resultats positius.

Lentitud en els tràmits

Notícies relacionades

El matrimoni de migrants era originari del Salvador i havien arribat a aquesta ciutat mexicana per demanar asil polític als Estats Units. No obstant, davant de la desesperació per la lentitud en els tràmits van decidir juntament amb altres migrants travessar el riu Bravo, segons va assenyalar la dona.

Aquest dilluns 24 de juny aproximadament a les 10.00 hora local (15.00 GMT) els cossos sense vida del pare i de la filla van ser localitzats per autoritats estatals, militars i personal de Protecció Civil a la vora del riu a uns quilòmetres del pont internacional de Matamoros que uneix aquesta ciutat amb Brownsville (Texas).