Festival Schild und Schwert

Compren tota la cervesa del poble per impedir que uns neonazis se la beguin

La Policia havia prohibit la venda de la beguda en l'esdeveniment, i per això només es podia adquirir en supermercats

festival-neonazi-alemaia

festival-neonazi-alemaia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els veïns de la localitat alemanya d’Ostritz han comprat la cervesa disponible als supermercats com aforma original de protesta i per expressar el seu rebuig de la celebració d’un festival neonazi a la ciutat. 

La Policia havia prohibit la venda d’alcohol alFestival Schild und Schwert –Festival Escut i Espasa– celebrat en un hotel de la ciutat i amb una assistència prevista d’entre 500 i 600 persones entre divendres i dissabte. 

Així doncs, l’única font de cervesa per al festival eren els supermercats locals, i per això els veïns van posar fil a l’agulla i van comprar més d’un centenar de calaixos de la beguda.

Notícies relacionades

A més, la Policia ha confiscat aquest divendres 4.200 litres de la beguda i n’ha requisat 200més aquest mateix dissabte als assistents.

Unes 300 persones s’han manifestat pacíficament pels carrers d’Ostritz per protestar contra el festival, segons xifres de la Policia. El festival se celebra cada any en aquesta petita localitat coincidint amb l’aniversari del naixement del dictador Adolf Hitler.