ESCÀNDOL AL REGNE UNIT

Una baralla domèstica posa en perill l'elecció de Boris Johnson

La baralla es va produir al domicili de Carrie Symonds i els crits van fer que hi acudís la policia

A poster depicting PM hopeful Boris Johnson hangs on a fence of the park opposite to his house in London, Britain June 22, 2019. REUTERS/Simon Dawson

A poster depicting PM hopeful Boris Johnson hangs on a fence of the park opposite to his house in London, Britain June 22, 2019. REUTERS/Simon Dawson / SIMON DAWSON (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Crits, cops de porta, soroll d’objectes que s’estavellen a terra. La policia va acudir divendres a la matinada al domicili que comparteix a Londres Boris Johnson amb la seva nòvia. Una veïna va alertar els agents de la baralla de qui aspira a ser primer ministre, en tràmits de divorci de la seva segona dona, i Carrie Symonds de 31 anys, antiga cap de premsa del Partit Conservador i actual companya de Johnson.

D’acord amb el diari ‘The Guardian’, que va llançar l’exclusiva de la disputa, es va poder sentir Carrie cridant a Johnson “aparta’t de mi”“ves-te’n del meu pis”. Quan la veïna, preocupada per la baralla, va trucar a la porta, no va rebre resposta. “Vaig esperar que algú respongués i digués que tot anava bé. Vaig cridar tres vegades, però no va obrir ningú”, ha declarat a ‘The Guardian’.

El diari afirma que, en una gravació de l’aldarull a què ha tingut accés, Johnson es nega a deixar la propietat i li diu a la seva parella que “deixi” el seu ordinador personal. A Symonds se la sent acusant el diputat conservador d’haver tacat el sofà amb vi negre. “Res t’importa perquè ets un mimat. No tens cura dels diners, ni de res”.

La veïna va decidir trucar a la policia, que ha confirmat la visita al domicili en qüestió. “La policia va acudir i va parlar amb tots els ocupants d’aquesta adreça i tots es trobaven sans i estalvis. No hi havia, segons els agents, motius aparents de preocupació i ofenses perquè la policia intervingués”, assenyala el comunicat oficial de Scotland Yard.

Vida privada “opaca”

La preocupació ara és política per a l’equip de Johnson, amb una vida privada qualificada, en els termes més suaus, d’“opaca”. Al polític, casat en dues ocasions, pare de cinc fills, un d’ells extramatrimonial, se li han atribuït nombrosos ‘affaires’ sentimentals al llarg de la seva agitada carrera. La seva última conquesta és aquesta dona, vint-i-quatre anys més jove que ell, amb qui se’l relaciona des de l’any passat, quan Johnson va deixar la seva dona, Marina Wheeler, per ella.

Symonds forma part del seu equip de campanya i ha renovat la imatge del polític, que ha perdut quilos, s’ha tallat els cabells i ha cuidat una mica més la seva indumentària. La parella havia començat a aparèixer en públic i no es descartava el fet que s’instal·lés a la residència oficial de Downing Street, si Johnson finalment aconseguia l’objectiu de convertir-se en primer ministre.

Incidents vergonyosos

Notícies relacionades

La baralla domèstica podria canviar el curs de la carrera pel lideratge. El que ha passat donaria la raó als qui acusen el polític de ser caòtic, inestable, impredictible i tenir una clara propensió a incórrer en incidents vergonyosos. La màxima a Westminster, després de la seva arrasadora victòria al grup parlamentari, és que, “ara, l’únic que pot aturar el Boris és el Boris”, per la seva capacitat de disparar-se un tret al peu quan l’èxit li somriu.  

Des de l’equip de Johnson no hi ha comentaris sobre la baralla, que centra l’atenció nacional.  El candidat té previst el seu primer acte amb els militants aquest dissabte a la nit.