en una gala financera

Un secretari d'Estat britànic, suspès per agredir una activista de Greenpeace

El polític va agafar pel coll la dona i la va estampar contra una columna fins que la va fer fora de la sala

captura-mark-field

captura-mark-field

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari d’Estat d’Exteriors del Regne Unit a l’Àsia i el Pacífic, Mark Field, ha sigut apartat temporalment de les seves funcions aquest divendres desprésd’agredir  la passada nit una activista mediambiental de Greenpeace durant una gala en un atac captat per les càmeres de la cadena britànica ITV.

L’agressió va passar dijous a la nit durant un esdeveniment d’etiqueta que reunia banquers i polítics a la Mansion House, al centre financer de Londres.

Agressió sense dir res

Les imatges capten una dona, identificada com Janet Barker pel 'Daily Mail', envoltant la sala de conferències de l’esdeveniment quan és interceptada per Field, quel’agafa del coll,l’estampa  contra una columna i després, sense retirar la mà, l’empeny  fins a la sortida.

Barker pertanyia a un grup de 40 activistes de l’organització mediambiental que havien intentat entrar a l’acte vestits de vermell per demanar una acció urgent contra el canvi climàtic.

Al·lega que va actuar per por

Al poc de l’agressió, Field va explicar que va actuar per por. "Un gran nombre de manifestants van entrar de cop i fent soroll a Mansion House. Durant la confusió, molts dels assistents van creure que corrien perill, comprensiblement", va relatar.

Notícies relacionades

"Quan una dona va intentar passar-me de llarg vaig reaccionar per instint, perquè no hi havia seguretat present i durant una dècima de segon estava preocupat que pogués anar armada", segons un comunicat recollit pels mitjans britànics, i en el qual va demanar "disculpes sense pal·liatius a la dona" i va posar el seu càrrec a disposició.

L’oficina de la primera ministra britànica, Theresa May, ha anunciat que Field ha sigut suspès fins que acabi la investigació, a l’espera d’una decisió final. "La primera ministra ha vist les imatges i creu que són molt preocupants", ha manifestat una portaveu a la cadena britànica BBC. "El secretari d’Estat serà suspès mentre transcorre la investigació", ha confirmat.

Temes:

Regne Unit