Anar al contingut

Johnson i Hunt es disputaran el càrrec de primer ministre britànic

Johnson, clar favorit a les enquestes, va rebre el suport de 160 dels 313 diputats conservadors, per davant de Hunt, que va obtenir 77 recolzaments

Begoña Arce

Johnson i Hunt es disputaran el càrrec de primer ministre britànic

Matt Dunham Frank Augstein

L’exalcalde de Londres Boris Johnson i el ministre britànic d’Exteriors, Jeremy Hunt, es disputaran al juliol el lideratge del Partit Conservador i la direcció del Govern del Regne Unit, després de superar tots dos aquest dijous la primera fase de les primàries de la seva formació.

Johnson, clar favorit a les enquestes, va rebre el suport de 160 dels 313 diputats conservadors, per davant de Hunt, que va obtenir 77 suports, mentre que el ministre de Medi Ambient, Michael Gove, va quedar eliminat en aquesta ronda.

Theresa May va dimitir com a líder conservadora el 7 de juny passat davant de les pressions internes de la seva formació per no poder aprovar l’acord del “brexit” que havia negociat amb Brussel·les.

El procés per substituir-la va començar oficialment el 10 de juny, quan 10 parlamentaris es van presentar per aspirar al lideratge “tory” i a la direcció del Govern britànic.