Atac a les mesquites de Christchurch

Condemnat a 21 mesos de presó un home que va difondre el vídeo de l'atemptat de Nova Zelanda

L'acusat va admetre a l'abril que un dia després de la matança va enviar la gravació a unes trenta persones

new zealand mosque shootings video 57996-4ccaa

new zealand mosque shootings video 57996-4ccaa / John Kirk-Anderson (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un tribunal de Nova Zelanda ha condemnat avui a 21 mesos de presó una persona que va redistribuir la retransmissió en directe de l’atemptat supremacista del 15 de març contra dues mesquites de la ciutat de Christchurch, en què van morir 51 persones.

Philip Arps, de 44 anys, propietari d’una empresa d’aïllament tèrmic de Christchurch que es promociona amb imatges neonazis i de supremacisme blanc, va ser declarat culpable de dos càrrecs de distribució de material inacceptable.

A l’abril, l’acusat va admetre que un dia després de la matança va enviar el vídeo a unes trenta persones i que estava en possessió d’una versió modificada que incloïa un comptador de morts.

Quan el jutge Stephen O'Driscoll del Tribunal del districte de Christchurch li va preguntar quina era la seva opinió respecte al vídeo, Arps va respondre "impressionant", segons va informar Radio New Zealand.

En el vídeo, de 17 minuts, es veu l’atacant disparar a boca de canó els feligresos que havien acudit a la mesquita d’Al Noor –la primera en patir l’atac– per a la seva oració dels divendres.

Notícies relacionades

"Les seves accions glorifiquen i encoratgen l’assassinat en massa amb pretextos religiosos i d’odi racial", va dir el jutge a Arps, que es troba detingut en una cel·la en solitari des del seu arrest al març.

"La distribució un dia després de l’atemptat, quan les famílies encara no sabien si algun familiar havia mort, mostren una particular crueltat i brutalitat de la seva part", va afegir el magistrat que va justificar la condemna com a necessària mesura dissuasiva i per evitar la reincidència de l’acusat.