CONTROVÈRSIA A L'EXCOLÒNIA

La cap executiva hongkonguesa es disculpa però no retira el projecte de llei d'extradició

"Assumeixo la meva gran part de responsabilitat en el conflicte que s'ha creat", afirma Lam

Diumenge un milió de persones van protestar contra la norma i exigint la renúncia de la dirigent

zentauroepp48683750 hong kong chief executive carrie lam attends a news conferen190618105208

zentauroepp48683750 hong kong chief executive carrie lam attends a news conferen190618105208 / TYRONE SIU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cap del Govern de Hong Kong, Carrie Lam, ha demanat disculpes als seus ciutadans, però no ha retirat el polèmic projecte de llei d’extradició que ha provocat multitudinàries protestes en els últims dies.

"Ofereixo les meves més sinceres disculpes a la gent de Hong Kong. Assumeixo la meva gran part de responsabilitat en el conflicte que s’ha creat", ha indicat la líder. Lam ja havia demanat perdó diumenge a través d’un comunicat després d’una marxa en què va participar més d’un milió de persones en protesta per la suspensió temporal del projecte exigint la seva retirada i la renúncia de Lam. "La gent ha expressat de manera pacífica el que vol, i ho he sentit alt i clar", ha afegit la dirigent en una esperada roda de premsa. 

Notícies relacionades

No obstant, els manifestants reclamaven el final definitiu del procés legislatiu, mentre que sembla que l’actitud oficial és la d’aparcar el projecte fins que es calmin les aigües. "Ha creat molts conflictes. Ho obrirem a altres opinions, i fins que no vegem que no suscita més problemes, no ho reprendrem", ha afegit.

Per provar d’apaivagar els ànims a l’excolònia britànica, Lam ha reiterat que "la feina amb la llei ha cessat", i que "no hi ha cap pla per portar-la endavant". O com a mínim no almenys fins l’any que ve: "El juliol del 2020 conclourà el meu mandat i hi haurà eleccions. És molt improbable que la llei pugui aprovar-se abans d’aquesta data".

Temes:

Xina Hong Kong