Anar al contingut

Tràgica història

Un nadó de 4 mesos, el nen més petit separat de la família a la frontera dels EUA

Constantin Mutu, romanès, va ser enviat cinc mesos a una llar d'acollida lluny dels seus pares

Efe

Un nadó de 4 mesos, el nen més petit separat de la família a la frontera dels EUA

MICHAEL REYNOLDS

Un bebè de 4 mesos anomenat Constantin Mutu és el nen migrant de menor edat identificat fins al moment entre les milers de víctimes de la separació de famílies a la frontera EUA-Mèxic per la política de “tolerància zero” del govern del president nord-americà, Donald Trump, va revelar aquest divendres ‘The New York Times’.

Un episodi en la nova sèrie de televisió produïda pel NYT, ‘The Weekly’ aborda les vicissituds que va passar el petit romanès, enviat cinc mesos a una llar d’acollida lluny dels seus pares, que havien viatjat a Mèxic des de Romania amb dos dels seus cinc fills –ell i un nen de 4 anys– per demanar asil als EUA el 2018.

Els agents fronterers nord-americans van detenir a Texas el pare, Vasile, i el nadó Constantin, i després la mare, Florentina, i l’altre fill van haver de tornar a Romania.

D’acord amb la història que avança el diari, el pare de Constantin té antecedents criminals i va assegurar haver rebut “pressions per retirar la petició d’asil”.

Deportat a Romania

Vasile Mutu va ser enviat a un centre de detenció i finalment el van deportar a Romania, mentre que les autoritats van col·locar Constantin, que tenia només 4 mesos d’edat, en una família d’acollida a l’estat de Michigan, al nord-est dels Estats Units.

“Quan el president Trump es va rendir a la pressió i va firmar una ordre executiva que paralitzava les separacions, un jutge va donar pas a una demanda que pretenia reunir les famílies i va preparar el camí de tornada a Romania per a Constantin”, assenyala el rotatiu, que va visitar el petit a la llar d’acollida i els seus pares a Romania.

El ‘Times’ va revelar l’any passat que les autoritats estaven separant els menors de les seves famílies a la frontera, va acusar les autoritats de no quantificar el problema, i després va calcular que a l’octubre hi havia més de 700 nens migrants separats d’adults que els reclamaven com els seus fills.