BACTERI CONTAMINANT

Cinc morts per menjar amb listèria a hospitals britànics

El brot ha afectat nou persones que van consumir amanides i sandvitxos

undefined14601900 aurora  co   november 20  a child takes a plate of healthy s190614182157

undefined14601900 aurora co november 20 a child takes a plate of healthy s190614182157 / JOHN MOORE

1
Es llegeix en minuts
Efe

El servei de salut públic d’Anglaterra (PHE, en anglès) va confirmar aquest divendres la mort de cinc persones per consumir sandvitxos i amanides contaminats amb el bacteri listèria en hospitals d’aquesta regió britànica.

Les autoritats sanitàries creuen que tots els afectats van menjar aquests productes abans del 25 de maig, quan es van retirar els aliments presumptament contaminats, de la marca The Good Food Chain. Les primeres tres morts es van conèixer la setmana passada, mentre que PHE ha descobert ara uns altres dos casos mortals lligats al mateix brot.

L’Agència d’Estàndards Alimentaris del Regne Unit (FSA, en anglès) creu que el brot va començar el passat 25 d’abril i ha afectat en total nou persones.

Les infeccions per listèria són inusuals i provoquen habitualment un malestar lleuger en persones sanes, però poden suposar un problema de salut més greu en dones embarassades i pacients amb malalties que debiliten el sistema immunitari.

Notícies relacionades

"Esperem que les autoritats duguin a terme les investigacions amb urgència, perquè la indústria en el seu conjunt pugui aprendre les lliçons necessàries tan aviat com sigui possible", va indicar The Good Food Chain en un comunicat.

"Per la nostra part, estem cooperant completament i amb transparència amb l’Agència d’Estàndards Alimentaris", va afegir l’empresa, que va expressar les seves "més profundes condolences" a les famílies dels morts.