CRISI POLÍTICA AL REGNE UNIT

El Parlament britànic no aconsegueix bloquejar el 'brexit' sense acord

La proposta laborista buscava tirar endavant aprofitant la debilitat de Theresa May

zentauroepp48354667 london  england   may 27   editor s note  alternative crop o190603154736

zentauroepp48354667 london england may 27 editor s note alternative crop o190603154736 / Peter Summers

1
Es llegeix en minuts
Alfons Saladrigas

El Parlament britànic ha votat en contra d’una moció laborista que pretenia impedir una sortida sense acord de la Unió Europea. La moció, rebutjada per 309 vots a 298, havia de permetre al Parlament prendre el control de la sessió del 25 de juny per introduir una proposta de llei que prohibís una sortida sense acord. Els laboristes tenien el recolzament dels partits europeistes de l’oposició i d’Oliver Letwin, el diputat 'tory' que lidera els europeistes del seu partit.

Notícies relacionades

Pretenien dur a terme una revolta parlamentària aprofitant la debilitat de Theresa May, com la del mes d’abril, quan el mateix Letwin i la laborista Yvette Cooper van guanyar una moció per prendre el control de la Cambra durant unes hores per votar els plans alternatius a l’acord de May.

En aquesta ocasió no han aconseguit prou recolzament. Diversos diputats ‘tories’ europeistes han votat a favor de la moció, però es van trobar amb laboristes euroescèptics que es van rebel·lar contra el seu partit i van votar-hi en contra. “Encara podem utilitzar altres mecanismes per bloquejar la sortida sense acord”, ha manifestat després de la derrota Keir Starmer, responsable del ‘brexit’ laborista.