SENTÈNCIA JUDICIAL

Cadena perpètua per als culpables de la violació i assassinat d'una nena índia

La víctima, de vuit anys, va ser segrestada, sedada i violada en grup durant dies abans de ser assassinada i abandonada en un bosc

El cas va desencadenar una onada d'indignació al país, amb manifestacions demanant l'execució dels culpables

zentauroepp42891696 a woman reacts at a protest against the rape of an eight yea190610162603

zentauroepp42891696 a woman reacts at a protest against the rape of an eight yea190610162603 / CATHAL MCNAUGHTON

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un tribunal de l’Índia ha condemnat aquest dilluns a cadena perpètua tres homes i a cinc anys de presó tres més per l’assassinat d’una nena de 8 anys que va ser sotmesa a repetides violacions durant diversos dies a l’estat de Jammu i el Caixmir, al nord del país, en un cas que ha commocionat el país.

Els tres principals acusats, entre els quals es troba un funcionari local retirat, van ser condemnats a perpetuïtat, mentre que els altres tres van ser sentenciats a cinc anys de presó i una multa de 50.000 rupies (uns 718 dòlars), segons va anunciar el fiscal especial del cas, Santok Singh, a la sortida del jutjat.

Entre els sentenciats a cinc anys hi ha dos membres de la policia que van destruir proves i van acceptar suborns per encobrir els autors del crim, ocorregut el gener del 2018 després del segrest de la menor a Kathua, una zona de majoria hindú de Jammu i el Caixmir.

Un absolt i un menor encara per jutjar

L’òrgan judicial ja havia declarat culpables els sis aquest matí i havia absolt un setè acusat, si bé es va reservar la quantia de les condemnes durant diverses hores. Una vuitena persona serà jutjada en un procés separat per ser menor d’edat.

La víctima, d’una comunitat nòmadamusulmana, va ser sedada i violada en grup durant dies en un temple hindú de la zona abans de ser assassinada i abandonada en un bosc, segons la investigació policial, que també va concloure que la intenció dels autors era enviar un missatge a aquesta comunitat perquè no tornessin per la zona.

El cas va despertar una onada d’indignació a l’Índia per com va ser de macabre el succés, amb manifestacions demanant la forca per als acusats, tots hindús.

A més, la violació i assassinat també van causar tensió a la zona, fins al punt en què les autoritats van haver d’augmentar la seguretat dels familiars de la víctima i els seus advocats, i traslladar el judici a un estat veí.

Pena de mort

Notícies relacionades

L’Índia ha endurit les lleis contra les agressions sexuals després que una jove universitària morís després de ser violada en grup en un autobús el 2012 a Nova Delhi, un succés que va commocionar el país i va transcendir fora de les seves fronteres. L’assassinat de la petita de Kathua va portar el Govern a aprovar la pena de mort per als violadors menors de 12 anys, però no s’ha pogut aplicar en el seu cas perquè la norma no era retroactiva.

La policia del país ha indicat que els casos de violació denunciats no han deixat d’augmentar des del cas de Nova Delhi, un punt d’inflexió que ha canviat la mentalitat de la població a l’hora de denunciar el que fins aleshores era un ferri tabú.